După ce au băut bine împreună, un bărbat din Ostra i-a dat maşina sa prietenului, care nu avea permis de conducere, să tragă o tură împreună prin Vatra Dornei

În dimineaţa zilei de ieri, 10.10.2019, la ora 05.50, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că un autoturism circulă haotic din direcția Iacobeni către Vatra Dornei.

Având în vedere cele sesizate, un echipaj de poliţişti s-a deplasat pe str. Podu Verde din localitate unde a identificat și oprit în trafic, autoturismul marca VW, condus de un bărbat de 36 ani, Bârlad care nu posedă permis de conducere auto.

Deoarece conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate poliţiştii au aflat că autoturismul respectiv i-a fost încredințat pentru a fi condus bârlădeanului, de către proprietarul acestuia, M.G., un bărbat de 61 ani, din comuna Ostra, care se afla pe locul dreapta față în autoturism, cei doi consumând băuturi alcoolice împreună.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii de către bărbatul din Bârlad a infracțiunilor de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar față de bărbatul din Ostra a infracțiunii de „încredințarea unui vehicul  pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *