Mopan Suceava
Evenimente

După ce au băut până la trei noaptea, doi tineri din Liteni au plecat la furat din casa unui consătean plecat în străinătate. Băut şi fără pemis, conducătorul auto s-a răsturnat cu maşina încărcată cu obiectele şterpelite pe linia ferată

La 29.09.2019, ora 05.55, Poliția orașului Liteni a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe str. Găinărie din localitate se află un autoturism răsturnat.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat la circa 4 metri de calea ferată, respectiv pe str. M. Sadoveanu din orașul Liteni, un autoturism răsturnat cu multiple avarii, neîncuiat și fără plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

În cauză, s-a procedat la controlul interiorului vehiculului, ocazie cu care, au fost găsite diverse documente din care rezulta faptul că, proprietarul  autoturismului este un bărbat de 24 de ani din oraşul Liteni, care l-a vândut unui localnic de 20 de ani.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, tânărul de 20 de ani este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de „conducere unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere” constând în aceea că, la data de 03.09.2019, ora 19.24, a condus autoturismul pe raza oraşului Liteni, faţă de acesta fiind dispusă măsura provizorie a controlului judiciar până la data de 03.11.2019.

Cu ocazia cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au identificat mai multe bunuri de uz casnic şi scule, iar în lanul de porumb din apropiere, o plăcuţă cu numărul de înmatriculare al autoturismului și un moped fără plăcuţele cu numărul de înregistrare sau înmatriculare, care aparţine unui localnic de  21 de ani.

Analizând toate probele și bunurile găsite la faţa locului, polițiștii au stabilit faptul că, acestea provin din imobilul unui localnic de 27 de ani, care lucrează în străinătate, motiv pentru care, la fața locului a fost condusă o rudă a acestuia, care a recunoscut bunurile ca fiind sustrase de la locuința victimei.

Cu ocazia audierilor, tânărul de 20 de ani a recunoscut faptul că, în cursul nopţii de 28/29.09.2019, a consumat băuturi alcoolice împreună cu vecinul său de 21 de ani, iar în jurul orei 03.00, s-au hotărât să sustragă bunuri din locuinţa consăteanului lor, plecat la muncă în străinătate.

Astfel, tânărul de 20 de ani a condus autoturismul, iar cel de 21 de ani a condus motoscuterul, deşi nici unul dintre ei nu poseda permis de conducere, au pătruns prin efracţie în locuinţa persoanei vătămate, au sustras bunurile, pe care le-au încărcat în autoturism și au plecat, însă, la intersecţia cu calea ferată, din cauza lipsei de experienţă în conducere şi a consumului de băuturi alcoolice, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit traversele de cale ferată din dreptul barierei CFR și s-a răsturnat.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Autoturismul, mopedul neînregistrat fără serie, documentele şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare au fost ridicate de polițiști pentru cercetări, iar cei doi suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „furt calificat”, cu un prejudiciu de circa 10.000 lei și două infracţiuni de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other