Mopan Suceava
Actualitate

După ce s-au agresat reciproc, doi soți din Rădăuți au cerut fiecare ordin de protecție împotriva celuilalt

Joi pe la amiază, polițiștii rădăuțeni au fost sesizați prin telefon direct de G.S., o femeie din oraș, că a fost bătută de soț.

Polițiștii au făcut verificări și au constatat că În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că s-a iscat un conflict spontan între cei doi soți  iar bărbatul, I.S. a bruscat-o și împins-o pe consoartă  către ușa de la ieșirea din casă, femeia suferind  lovituri în zona spatelui.

Ea a refuzat acordarea de îngrijiri medicale, considerând că nu sunt necesare.

A completat în schimb un formular de evaluare, reieșind că există un risc iminent în ceea ce privește siguranța sa și se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva soțului ei.

Dar nici bărbatul nu s-a lăsat mai prejos. I.S. a explicat polițiștilor că soția lui ar fi provocat scandal și l-ar fi lovit, provocându-i suferințe fizice.

De aceea, el se consideră o victimă în acest eveniment, solicitând să i se întocmească un formular de evaluare al riscului în vederea eliberării unui ordin de protecție provizoriu față de soția sa.

Ulterior, bărbatul a refuzat cooperarea cu lucrătorii de poliție, a susținut că se simte rău dar a refuzat să fie solicitată o ambulanță. Drept urmare, acesta a fost preluat de organele de ordine și dus la  sediul Poliției Rădăuți.

Aici, a fost emis ordinul de protecție provizoriu valabil în perioada 28.03.2024 – 02.04.2024, prin care s-a stabilit ca bărbatul să păstreze distanța de 100 de metri față de nevastă, să păstreze o distanță de 100 metri față de locuință și să păstreze o distanță de 100 metri față de locul de muncă al soției sale.

I.S. a refuzat să comunice o adresa la care urmează să locuiască pe perioada valabilității ordinului de protecție provizoriu.

Polițiștii au emis și  un al doilea  ordin de protecție, valabil în perioada 28.03.2024 – 02.04.2024, prin care s-a stabilit ca femeia să păstreze o distanță de 100 m față de bărbatul ei.

La finalizarea actelor lucrătorii de poliție s-au oferit să acorde sprijin bărbatului, pentru ca acesta să-și poată lua de la adresa de domiciliu medicamente, produse de uz personal, dar acesta a refuzat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal, Secția psihiatrie iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru violență în familie și amenințare  atât pe numele bărbatului, cât și pe cel al soției.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *