DUPĂ DEMISIA MINISTRULUI VALENTIN POPA GUVERNUL A ELIMINAT DIN ORDONANȚĂ ARTICOLUL CARE I-A SUPĂRAT PE CEI DE LA UDMR

Kelemen Hunor anunță că Guvernul a abrogat articolul din ordonanța care a dus la demisia ministrului Educației. Guvernul confirmă decizia

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat pe Facebook că Guvernul a abrogat, în ședința de astăzi, articolul privind predarea limbii române la clasele maghiare din ordonanța care a dus la demisia ministrului Educației, Valentin Popa.

„Am reușit! La cererea noastră, Guvernul a abrogat articolul din ordonanța din august, care discrimina elevii din clasele maghiare. Din nou, profesorii maghiari predau limba română!”, a scris Kelemen, pe Facebook.

Ulterior, Guvernul a confirmat prin purtătorul de cuvânt, Nelu Barbu, abrogarea articolului din ordonanța privind predarea limbii române la clasele maghiare primare. Practic s-a revenit la situația de dinainte. Limba română la clasele din învățământul primar cu predare în limba maghiară va fi predată de învățători.

Articolul din ordonanța 9, adoptată la finalul lui august, prevedea că „în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de Limba și literatura română prevăzute în planurile de învățământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate”.
În urma acestei modificări, UDMR a cerut remanierea ministrului Educației și a suspendat protocolul cu PSD până nu se renunță la prevederea sus-menționată.

După o discuție cu Liviu Dragnea, ministrul Educației, Valentin Popa, a demisionat, susținând că nu a fost de acord cu modificarea cerută de UDMR.

Sursa: hotnews.ro

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *