După mine, Potopul! Sau ce a găsit primarul liberal Bogdan Loghin în situația financiară a Primăriei Rădăuți, după ce a preluat mandatul de la social democratul Nistor Tătar

Noul primar al municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin ales din partea Partidului Național Liberal, a postat pe pagina sa de facebook un rezumat al situației pe care a găsit-o după preluarea mandatului, în situația financiară a municipiului, după plecarea fostului primar, social democratul Nistor Tătar.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul mesajului publicat de Bogdan Loghin în urmă cu câteva ore:

 

”Bună ziua tuturor! Așa cum am promis, voi fi foarte transparent in legătură cu activitatea mea de primar ales al Municipiului Rădăuți. În urma problemelor financiare identificate la Primarie, dar și condus de dorința dezvoltării, am venit la București pentru a găsi rezolvare la aceste probleme. Permiteți-mi să va prezint o serie de cifre, ( acestea nefiind toate cifrele), pentru a vă putea face fiecare o părere despre ce se întâmplă:

 1. Am găsit neplătită la ACET suma de 2,2 mil. Lei noi, suma ce reprezintă plata la apa meteorică. Momentan negociez o eșalonare a plății.
 2. Am găsit o Hotărâre Judecătorească definitivă în valoare de 1,2 mil lei noi la Servicii Comunale neplătită.
 3. Alte procese cu aceeași firmă, in derulare.
 4. La sfârșitul săptămânii trecute am fost sunat de ministrul economiei care a fost stupefiat sa vadă în sistem ca Rădăuțiul figurează cu plăți restante la gaz în valoare de 1 mil. Euro!
 5. În perioada de o lună de zile cât a durat transferul de putere, fostul primar a făcut plăți în valoare de aproximativ 6,7 mil. Lei noi!

Am făcut în acest sens demersuri la Guvernul României pentru a ne sprijini.

Vreau să punctez în mod deosebit faptul că beneficiem de sprijinul extraordinar în acest sens din partea Președintelui CJ Gheorghe Flutur, care arde de nerăbdare să vadă Rădăuțiul dezvoltat așa cum am promis dar și de disponibilitatea și cunoștințele domnului deputat Dumitru Mihalescul, împreuna cu care m-am deplasat la București.

În acest sens, va informez despre proiectele puse în discuție la CNI, proiecte ce le vreau implementate cât mai repede:

 1. Proiect Sala de sport polivalentă, pe care o vom construi la Liceul Andronic Motrescu;
 2. Proiect pentru construirea Spitalului de infecțioase în curtea Spitalului Vechi;
 3. Proiect pentru reabilitare a Sinagogii din Rădăuți;
 4. Proiect pentru renovarea Primăriei Rădăuți;
 5. Proiect pentru construirea unui nou stadion cu tribună și vestiare în locul celui vechi;
 6. Proiect pentru renovarea Casei de Cultură;
 7. Alte proiecte care trebuie făcute pentru drumuri!

A fost o vizită de lucru importantă în care mi s-a confirmat profesionalismul și deschiderea totală pentru a dezvolta localități, din partea instituțiilor aflate in subordinea Guvernului Ludovic Orban.

În final nu pot decât sa spun că sunt foarte încrezător în echipa PNL, echipă împreună cu care voi aduce creșterea calității vieții in Rădăuți!”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.