După Suceava, conducere militară la DSP București. Maior medic Ionel Paul Oprea, care a condus spitalul din Suceava pe perioada carantinei, va coordona DSP București

Secretarul de stat general maior medic Ionel Paul Oprea va coordona Direcția de Sănătate Publică a municipiului București, în urma unei decizii a ministrului Sănătății Nelu Tătaru.

Medicul militar Ionel Oprea a coordonat, pe perioada stării de urgenta, spitalul din Suceava, unde a repus unitatea în funcțiune și a reconstruit un management performant.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru l-a desemnat pe secretarul de stat general maior medic Ionel Paul Oprea să preia, în cadrul atribuțiilor ce le deține la nivelul ministerului, coordonarea activității Direcției de Sănătate Publică București până la remedierea deficiențelor constatate la nivelul acestei instituții. Ministrul Sănătății a solicitat secretarului de stat și continuarea evaluării activității acestei instituții demarată de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica.

Ministerul Sănătății va continua și intensifica activitățile de identificare a infecției cu SARS-CoV-2 în cadrul Programului Național de prevenire, supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare. “Am introdus decontarea testelor RT-PCR în programul național în luna martie a acestui an. Am pornit de la 1 centru în care se prelucrau probele și, după o muncă susținută de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate și incluse în program. Dorim o creștere a numărului de puncte de testare și o intensificare a activităților. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT –PCR care va fi suplimentat dacă este necesar”, a declarat ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *