E oficial, Muzeul Bucovinei are titulatură de muzeu de importanță națională

După îndelungi așteptări, frământări, răsturnări de situații, astăzi Muzeul Bucovinei, prin votul miniștrilor din ședința de guvern, a primit titulatura de muzeu de importanță națională.

În informația de presă, publicată pe site-ul Guvernului României, privind proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 21 august 2019, la punctul 8, capitolul III Hotărâri, apare negru pe alb: HOTĂRÂRE privind acordarea titulaturii de muzeu de importanță naţională Muzeului Bucovinei.

Muzeul sucevean, sub alte titulaturi și organizări a mai fost până în anul 2003 muzeu național în subordinea Ministerului Culturii, când, în baza Hotărârii nr. 1235/2003 privind stabilirea unor măsuri pentru funcţionarea instituţiilor de cultură care se finanţează din bugetele locale, instituția a trecut sub autoritatea Consiliului Județean Suceava, ulterior retrogradând la statutul de muzeu de importanță regională.

În anul 2018 Muzeul Bucovinei, prin Consiliul Județean Suceava – ordonatorul de credite, în baza unei documentații bine fundamentate (așa cum cere procedura legală) a solicitat din nou clasificarea în rândul muzeelor de importanță națională.

După o procedură care a durat mai bine de un an, în ședința de astăzi a Guvernului României, Muzeul Bucovinei a primit titulatura mult așteptată.

Astăzi Ministerul Culturii și Identității Naționale a postat anunțul privind acordarea titulaturii de muzeu de importanță națională Muzeului Bucovinei, pe pagina sa oficială, de data aceasta pe bune!

Angajații muzeului sucevean își doresc ca această nobilă titulatură să le aducă în afara mândriei de a fi naționali, și drepturile salariale care decurg din acest statut.

 

Please follow and like us:

One thought on “E oficial, Muzeul Bucovinei are titulatură de muzeu de importanță națională

  • 21 august 2019 la 15:33
    Permalink

    Va rog să ne spuneți și care vor fi consecințele,in plan administrativ,ale acestei hotarâri – cumva,muzeul va reveni in subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale? Ceea ce ar implica (și bine ar fi!) anumite consecințe in planul rigorii si al standardelor care au dispărut sau s-au alterat,degradat semnificativ,de când muzeul face politica onor CJ Suceava,indiferent de majoritatea din consiliu,insă mai abitir de când sau când este șef un anume domn Ghiță…
    Intrebarea nu este retorică și nici tendentioasă,în pofida aparențelor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *