Ecaterina Andronescu: propunem parlamentului trei legi pentru sistemul național de învățământ – una pentru învățământul preuniversitar, una pentru învățământul superior și un statut al personalului didactic

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat astăzi, într-o conferință de presă desfășurată la Suceava, că se află în dezbatere publică o inițiativă legislativă privind sistemul național de învățământ. Ministrul educației a anunțat că propunerea care se va transmite către parlament va conține trei legi: una pentru învățământul preuniversitar, una pentru învățământul superior și un statut al personalului didactic.

Ecaterina Andronescu se află la Suceava cu prilejul desfășurării Olimpiadei Naționale de Informatică, în această seară ministrul participând la festivitatea de premiere a laureaților.

”Am venit cu mare drag la Olimpiada de Informatică pentru că eu cred că trăim în această epocă a IT-ului. Generația de astăzi din școlile noastre s-a născut cu IT-ul în ADN. Este un domeniu care nu este nici un lux și nici o încercare a noastră de a găsi o formulă pentru sistem. Toate aceste instrumente: computer, telefon pot aduce performanță și în sistemul de învățământ” a transmis Ecaterina Andronescu.

Ministrul educației a mai spus că tema celei mai potrivite formule de digitalizare a școlii în următoarea perioadă de timp, a fost subiectul discutat aseară cu cei din comisia de evaluare a Olimpiadei naționale de Informatică. ”Noi avem un buget important pe care trebuie să îl transformăm în table inteligente și în instrumente tehnologice, probabil laptopuri și tablete”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a anunțat că a avut o întâlnire cu directorii și directorii adjuncți din școlile sucevene, a constatat preocuparea acestor directori pentru ceea ce urmează să se transpună printr-o nouă lege în sistemul național de învățământ, proiect legislativ aflat în dezbatere publică. ”Educația este și rămâne unul dintre domeniile în jurul căruia ne putem uni. Propunerea pe care vrem să o avansăm către parlament este să avem trei legi: una pentru învățământul preuniversitar, una pentru învățământul superior și un statut al personalului didactic. Încercăm și prin dotările aferente să schimbăm modalitatea de predare, să o facem mai atractivă în fața elevilor. Să-i învățăm ce să facă în viața lor cu ceea ce li se predă”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *