Echipa ”10 pentru folclor”, bilanț după a III-a ediție, la Muzeul Bucovinei

Ediția a III-a a proiectului “10 pentru folclor” s-a încheiat vineri seară cu Gala “10 pentru folclor”, un spectacol desfășurat la Casa de Cultură. Înainte de spectacol însă, membrii echipei de proiect și invitații lor s-au reunit la Muzeul Bucovinei pentru a vorbi despre succesul proiectului.

Alături de inițiatoarea proiectului, Mihaela Bârsan, realizator de emisiunea la Televiziunea Intermedia, au ținut să fie prezenți prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, rectorul interimar al Universității Ștefan cel Mare Suceava, Mihai Dimian, șeful inspectoratului școlar Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, inspectorul general adjunct Gabriela Scutaru, inspectoarea de arte, Loredana Ceică, președintele Alianței Sidicatelor din Învățământ Suceava, Giani Leonte, preotul Iulian Florea prof. Johannes Onesciuc, 6 din 10 10 primari ai localităților implicate în proiect.

Nu în ultimul rând a fost prezentă Măriuca Verdeș, artista din Maramureș, județ devenit partener în acest proiect, care se va desfășura și în județul vecin. Ea este iniţiatoarea Asociaţiei Călineştenii Ţării Maramureşului şi a Şcolii Rădăcinilor Străbune. De altfel, în cadrul întâlnirii a fost semnat parteneriatul dintre cele două județe, ceea ce demonstrează că folclorul autentic unește și atinge sensibil inimile, mai ales în contextul Anului Centenar. În plus, elevi din aproape 150 de școli din județul Suceava vor învăța despre folclor în cadrul celor aproape 200 opționale introduse la curs, grație acestui proiect.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *