Echipă de tineri dornici de plimbare din Vicovu de Jos, cu șoferul băut, opriți de polițiști pe strada Cernăuți din Suceava, la miez de noapte

În noaptea de 29 martie, pe la ora 01.26, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Suceava, au avut de lucru cu un șofer care a dorit să scape de polițiștii rutieri care plecaseră în urmărirea lui. Aceștia au efectuat semnal de oprire pentru control pe strada Cernăuți a unui autoturism marca BMW.

Conducătorul autoturismului a refuzat să se conformeze, a mărit viteza de deplasare, fiind necesară urmărirea acestuia, fiind implicate și echipaje din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroului Ordine Publică.

În cele din urmă s-a reușit blocarea vehiculului. Polițiștii au constatat că la volanul acestuia se afla Marian S., de 35 ani, din comuna Vicovu de Jos, care mai era însoțit de un alt tânăr și de o persoană de sex feminin. În urma testării cu aparatul etilotest, lui Marian S.  i s-a constatat o concentrație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la U.P.U. – Spitalul Județean Suceava unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Față de toate cele trei persoane identificate s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

De asemenea, față de Marian S. s – a luat decizia suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 480 zile.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

           

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *