Mopan Suceava
ActualitateSport

Echipa USV – Campioană europeană universitară la handbal. USV (România) – Universitatea Granada (Spania): 36 – 31

Echipa USV este campioană europeană universitară la handbal, după ce a învins aseară în finala Campionatului European  Universitar pe  campioana Spaniei, Universitatea Granada, scor 36 – 31.

Prorectorul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, Mihai Dimina, a transmis felicitări celor 12 jucători: Darius Makaria, Ionuț Andreescu – Adrian Tîrzioru (căpitan), Claudiu Lazurcă, Leonard Ștefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă și Alexandru Dascălu, antrenorilor Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei, precum şi decanului Facultății de Educație Fizică și Sport, Petru Ghervan.

”Recapitulând, în acest an, echipele CSU Suceava au fost campioane sau vice-campioane naţionale la toate categoriile de juniori, campioană naţională universitară iar acum şi campioană europeană universitară. Rămâne o provocare atragerea de sponsori, alături de USV şi Primăria Suceava, pentru ca aceşti tineri valoroşi să rămână la Suceava şi să formeze o echipă competitivă european şi la seniori!”, a postat pe contul său de facebook, prorectorul Minai Dimian.

Și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a felicitate echipa de handbal masculin a Universității din Suceava pentru câștigarea titlului titlului de campioană europeană universitară.

”Acest lucru stimulează și mai mult municipalitatea suceveană să suplimenteze finanțarea la echipa de handbal masculin, care reprezintă fanionul activității sportive la nivel local și județean.

Ne dorim să jucăm în următorii 2-3 ani, o nouă finală de cupă europeană la handbal masculin așa cum s-a întâmplat în anul 2009. Am convingerea că până atunci va fi finalizată și Sala Polivalentă de 5.000 de locuri, să avem parte și de o infrastructură modernă și corespunzătoare. Doamne ajută!”, a transmis primarul Ion Lungu.

Campionatul  European Universitar de handbal masculin a fost găzduit anul acesta de orașul Lodz  din Polonia.
În urmă cu cinci ani, în 2017,  echipa de handbal masculin a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a câștigat de asemenea medalia de aur la Campionatul European Universitar de Handbal care s-a desfășurat atunci la Antequera (Spania).

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other