Mopan Suceava
ActualitateEditoriale

Economia de un milion de euro a Primăriei Rădăuți făcută prin disponibilizări nelegale, pulverizată de instanțele de judecată

Despre concedierile dispuse de primarul Rădăuțiului, Bogdan Loghin, din aparatul primăriei și din structurile aflate în subordine, s-a tot scris. El a motivat atunci că va face economii la bugetul municipalității de un milion de euro. S-a văzut ulterior că în locul celor dați afară, au fost angajați alții, numărul acestor noi lucrători în beneficiul administrației publice rădăuțene fiind chiar mai mare decât al celor demiși, cei noi beneficiind și de salarii mai consistente. Aici nu se vede nicicum economia în euro, preconizată de primarul Loghin.

DPe de altă parte, cei excluși din sistemul bugetar local rădăuțean nu au stat cu mâinile în sân. Avându-l aliat pe avocatul Traian Andronachi, fost manager al Spitalului municipal rădăuțean, el însuși victimă a deciziilor de ”epurare” luate de primarul Bogdan Loghin, s-au adresat justiției și au câștigat în primă instanță, primăria Rădăuți fiind obligată să îi reangajeze pe funcțiile deținute anterior și să le plătească retroactiv salariile de care nu au beneficiat de când au fost dați afară.

Avocatul Traian Andronache este el însuși beneficiarul unei asemenea sentințe, nu definitive, dar executorie, pentru că a fost demis fără respectarea legii din funcția de manager al spitalului municipal. Acum este și candidatul anunțat de PSD pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți, intrat în luptă directă cu Bogdan Loghin, primarul liberal în funcție.

Un peste alta, cei aproximativ 34 de salariați care au fost dați afară de primarul PNL Loghin și pentru care candidatul PSD la funcția de edil șef al Rădăuțiului, avocatul Traian Andronachi, a obținut câștig în instanță, ar urma să primească, după reangajare, salarii  restante însumând acum 300.000 de euro. Dacă sentințele vor rămâne definitive, pentru că primăria Rădăuți le-a apelat, la  drepturile salariale neplătite fiecărui fost angajat se vor adăuga zilnic dobânzi legale, indicele de inflație, dobânzi penalizatoare etc, pentru că prima sentință a judecătorilor a fost executorie.

Nu se știe unde se regăsește economia anunțată de primarul Bogdan Loghin, de un milion de euro, după disponibilizările de acum doi ani. Cert este că bătălia electorală deja începută la Rădăuți, între liberalul Bogdan Loghin și social democratul Traian Andronachi, exponenți ai celor două partide importante aflate în coaliție la nivel guvernamental, abia a început. Și mai sunt aproape doi ani până la alegerile locale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *