CulturalEducatie

Editura „Universității Ștefan cel Mare” din Suceava, printre editurile valoroase pentru domeniul Filologie din România

În cursul anului 2020, Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS) a derulat un amplu proces de evaluare şi clasificare a editurilor şi revistelor cu profil umanist din România şi Republica Moldova.

În acest context, rezultatele Editurii „Universității Ștefan cel Mare” din Suceava sunt cu totul semnificative. Patru dintre revistele științifice ale Universității – trei în domeniul filologie și una în domeniul istorie și studii culturale – au fost clasificate în categoria B. Este vorba despre revistele Meridian Critic, ANADISS și Atelier de traduction, în domeniul Filologie, și Codrul Cosminului, în domeniul Istorie și studii culturale, reviste aflate deja de ani buni în prestigioase baze de date internaționale.

Pentru domeniul Filologie, Editura însăși a fost clasificată în categoria B, alături de câteva dintre editurile prestigioase din România. Conform Metodologiei de evaluare și clasificare a editurilor, Anexa la OMEC 5550/11.09.2020, în urma evaluării, Editura USV face parte din categoria editurilor cu un impact semnificativ în domeniu, cu o vizibilitate considerabilă mai ales pe plan național, precum și cu un potențial evident de dezvoltare.

„Conducerea Universității Ștefan cel Mare din Suceava acordă o importanță deosebită dezvoltării Editurii USV, alocând toate resursele necesare, materiale și umane, pentru ca, în viitor, să devenim mai buni, mai competitivi, într-o piață editorială aflată, an de an, într-o competiție acerbă”, a declarat Coordonatorul Editurii USV, lector univ. dr. Victor-Andrei Cărcăle.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *