Warning: getimagesize(/home9/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/06/atelier1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home9/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1141

Educație muzeală, carnaval, vizitare gratuită pentru copii de 1 Iunie, la Muzeul Bucovinei

Ziua Copilului, 1 Iunie a fost o zi specială și la Muzeul Bucovinei. Două evenimente organizate special au bucurat pe copiii care au trecut astăzi pragul instituției muzeale. La Muzeul de Istorie, începând cu ora 9.00, copii din orașul Solca au participat la Atelierul de caligrafie din cadrul proiectului de educație muzeală ”Povestea scrierii și a instrumentelor de scris”. Elevii de la Liceul tehnologic ”Tomșa Vodă” s-au familiarizat într-un mod atrăgător cu istoria scrisului, de la vechea pană, la tocul clasic, prin realizarea de litere stilizate ca în vechile documente moldovenești.

Pe la amiază,  la Muzeul de Științele Naturii a început Carnavalul copiilor, petrecere la care au participat, la invitația organizatorilor, copii de la școlile și grădinițele din Suceava precum și cei care au venit din alte părți ale județului și ale țării, în calitate de vizitatori ocazionali. Costumați în zâne,  fluturi, flori, gândăcei, alte animale care de care mai pitorești, de la tigri la crocodili, copiii au dansat, au cântat și au participat la concursuri pe teme de științe ale naturii. Au trebuit să recunoască specii de plante și animale, zonele în care acestea trăiesc și se dezvoltă iar la urmă au fost recompensați cu diplome, cărți despre natură  și dulciuri din belșug.

De precizat că toți vizitatorii copii de astăzi la unitățile muzeale din cadrul Muzeului Bucovinei au primit cadou  vizitarea gratuită a acestora.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *