Educație spațială, despre sateliți și rachete, la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” din Rădăuți

Activități inedite la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” din Rădăuți, s-au derulat la sfârțitul săptămânii trecute.

Elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Rădăuți, coordonați de doamna profesoară Mirela Chidon-Frunză, au găzduit o activitate online, care s-a desfășurat în cadrul Programului Educativ Internațional „Space Exploration Program 2022”.
Experții Fundației IDYM (Igniting Dreams Of Young Minds Foundation) din Gaya Bihar, India au accesibilizat într-o manieră inedită, atractivă și creativă noțiuni de bază ale educației spațiale despre sateliți și rachete, prezentându-le totodată copiilor și o serie de aplicații captivante.

Peste 100000 de copii din peste 50 de țări din întreaga lume au fost beneficiarii acestui proiect educativ începând cu 2020.
Distanța de peste 5600 km nu a reprezentat un impediment, ci un atu esențial al demersului didactic, constituind elementul concret al înțelegerii modului în care funcționează tehnologia sateliților artificiali.
Profesoara Mirela Chidon-Frunză ne-a transmis că lecția a fost interactivă, elevii s-au implicat, au înțeles de ce sunt necesari minim 3 sateliți artificiali pentru a acoperi întreaga suprafață a Terrei, care sunt principalele tipuri de orbite ale acestora, au adresat întrebări specialiștilor, au răspuns cerințelor acestora, astfel încât, la finalul activității au fost răsplătiți cu certificate internaționale de participare, oferite de IDYM.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.