Actualitate

Efectele caniculei: baloți de paie incendiați de razele soarelui, cu efect de lupă prin pet-uri umplute cu apă, la Pleșești – Vulturești

Sâmbătă seară, pe la  orele 19.40, polițiștii din 12 Preuteşti,  au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că în satul Pleşeşti, comuna  Vultureşti, a luat foc un deposit de baloți de paie, focul riscând să se extindă către  un crâng de  salcâmi din preajmă.

La fața locului s-a constatat că G.B., localnic, avea depozitaţi în grădina locuinţei un număr de 120 de baloţi din paie care erau acoperiţi cu o prelată de culoare închisă ce era ancorată cu sticle de apă, pentru a nu fi luată de vânt.

În jurul orei 19:30, în timp ce se afla în curtea locuinţei, a observat că au luat foc baloţii din paie de sub prelată iar o vecină i-a venit în ajutor, sunând la 112.

Pentru stingerea incendiului  au sosit două autospeciale de pompieri din cadrul Detaşamentui de pompieri Fălticeni care au lichidat incendiul, iar împreună cu aceştia s-a constatat faptul că incendiul s-a produs în urma efectului de lupă cauzat de sticlele de apă şi razele soarelui.

În urma incendiului au rezultat numai pagube materiale, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 500 lei.

Polițiștii au concluzionat că în cauză nu sunt întrunite elementele constitutive săvârșirii unei infracțiuni.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *