EGGER România răspunde unei sesizări de suspiciune privind un transport de lemn suspendă definitiv colaborarea cu un furnizor

EGGER România a primit informații din partea reprezentantului Asociației Moldovița, Tiberiu Boșutar, în data de 17.03.2020, cu privire la suspiciunile acestuia din urmă legate de un transport de material lemnos ce era pe punctul de a ajunge la poarta fabricii noastre.

Ca urmare a informațiilor primite de la dl. Boșutar, am decis să nu permitem camionului să intre în fabrica noastră, ci să lăsăm autoritățile competente să facă verificările necesare și să decidă asupra legalității transportului.

În același timp, am decis să luăm măsuri imediate și să investigăm și noi situația. Drept consecință, am blocat colaborarea cu furnizorul și am demarat un audit asupra furnizorului în cauză.

În urma auditului realizat de experți interni, am decis să suspendăm definitiv colaborarea cu acest furnizor.

Pe această cale, le mulțumim celor care se implică și ne furnizează astfel de informații. Aceste sesizări sunt importante pentru noi și ne ajută să ne întărim și mai mult sistemele proprii de control.

Așa cum am declarat în repetate rânduri anterior, în cadrul EGGER avem zero toleranță pentru lemnul ilegal. În România, ca și în celelalte țări unde avem fabrici, acționăm responsabil și susținem un management forestier sustenabil.

EGGER în România

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are aproape 900 de angajați. În Rădăuți sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 Milioane Euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

Evelina Simota – Responsabil Relații Publice

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *