Elevă aflată în pregătire pentru examene la Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului, depistată cu COVID-19

Site-ul StiriEdu.ro a anunțat   că o elevă de la Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului a fost depistată cu COVID-19. Eleva este internată la Spitatul Județean din Suceava împreună cu mama ei, depistată și ea cu coronavirus. Mama elevei a avut simptome în cursul zilei de luni, moment în care a mers la spital, unde i s-a făcut testul de COVID-19. Tot ieri a fost testată și eleva.

Inspectorii școlari spun că eleva a fost la școală săptămâna trecută.

„Este asimptomatică. Mama ei este mai grav. Vineri a fost la școală. Pentru această săptămână s-a decis suspendarea orelor de pregătire, se face dezinfectare în școală și am făcut și o adresă la DSP pentru ancheta epidemiologică să depisteze elevii și contacții direcți”, a spus pentru StiriEdu.ro inspectorul școlar Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava inspector școlar la Suceava.

Este cel de-al doilea caz de infectare cu coronavirus în rândul elevilor la nivel național.

Este vorba despre un absolvent de clasa a VIII-a de la Liceul Sportiv din Iași care a fost diagnosticat cu COVID-19 împreună cu părinții lui, vineri seara, în condițiile în care bunica lui a fost la spital să-și facă analizele preliminare pentru o operație.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *