Elevi din 10 județe ale țării și din Belgia au prezentat proiecte la Concursului Național de Știință și Inginerie pentru Elevi RoSEF, la USV. Câştigătorii vor forma echipa reprezentativă a Românei pentru concursurile International Science and Engineering Fair (ISEF) din SUA

La Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a avut loc, în perioada 06 – 08 septembrie 2019, ediția a X-a a Concursului Național de Știință și Inginerie pentru Elevi RoSEF.

Concursul, care a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Societatea Științifică Cygnus pentru UNESCO, a reunit proiecte ale elevilor din 10 județe ale țării și un proiect al unei echipe de elevi din Belgia, grupate pe 4 categorii tematice (științe, științe aplicate, robotică și tehnologia informației) și două categorii de vârstă.

Din juriul competiției au făcut parte jurnaliști de știință, cercetători, inventatori, președintele juriului fiind jurnalistul și scriitorul Alexandru Mironov, Doctor Honoris Causa al USV, alături de Cristian Român, senior editor al revistei Știință și Tehnică. Manifestarea a beneficiat și de spirjinul financiar al Primariei Municipiului Suceava.

Câștigătorii concursului RoSEF 2019 vor forma echipa reprezentativă a Românei pentru concursurile International Science and Engineering Fair (ISEF) din SUA, Environmental Science Fair (I-SWEEEP) din SUA, EUCYS (European Union Contest for Young Scientist), International Environment Sustenability Project Olimpiad (INESPO) din Olanda și Expo Science International of International Movement for Leisure Activities in Science and Technology (MILSET).

Pe lângă premiile obținute la juniori de Huțanu Iuliana Paula, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, și Josanu Rareș Ionuț, de la Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil, Iași, trebuie menționate, la categoria seniori, și proiectele altor elevi suceveni ce au fost recompensate cu medalii: Studiul terapiei anxietății sociale prin intermediul jocurilor video, TerraBike, OpenNFC, Safer home better life, House kit, Compact Obstacle avoidance system for blind people, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, Plante uitate – remedii pentru diabet, de la Liceul Teoretic Filadelfia din Suceava, Plants on Mars, project de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

„Suceava este, de peste zece ani, promotorul celor mai interesante proiecte de știință ale elevilor din România și centrul în care se pregătește participarea României la competițiile internaționale”, a precizat prof. Victor Șutac, președintele Societății Științifice Cygnus.

Imagini pe: https://www.facebook.com/cygnus.rosef/

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *