Elevii de la școala ”Mitropolit Iacob Putneanul” din Putna implicați în campania ”Un copil, un Brăduț – O prietenie pe viață”

Începând din acest an, ROMSILVA a propus o noua provocare: campania «UN COPIL, UN „BRADUȚ”», cu sloganul  “O prietenie pe viață”.

 Campania își propune responsabilizarea copiilor față de natură, crearea unei legături trainice cu pădurea, educația forestieră prin implicarea acestora în acțiunile de plantare, dar și socializare. în acest demers, părinții, rudele, prietenii sunt invitați să  dea o mână de ajutor tuturor copiilor care vor face parte din acțiunea de plantare. Orice companie, asociație, fundație, sau persoana fizică, poate achiziționa un „brăduț”, care va fi plantat în ghiveci de către un copil, îngrijit cu atenție și ajutat sa ajungă, în primăvara anului viitor, tocmai bun de plantat în mediul lui natural, acolo unde îi este locul!

 Cu ajutorul silvicultorilor inimoși de la OS Putna, care pe lângă consultanța de specialitate au oferit și suportul material necesar plantării brăduților, a venit și rândul copiilor clasei I de la Școala ”Mitropolit Iacob Putneanul” din Putna, coordonați de inimoasa lor învățătoare Paraschiva Boghean, să planteze în ghivece, să ude și să îngrijească de acuma puieții care în primăvară vor merge în mediul natural.

O lecție despre natură, despre protejarea mediului, despre responsabilitate, cu cei care reprezintă viitorul.

Felicitări copiilor de la școala din Putna pentru implicare.

Și unde putea campania UN COPIL, UN BRADUȚ- O prietenie pe viață, decât acolo unde aceasta vibrează mai puternic tocmai datorită pădurilor care înconjoară acest loc binecuvântat.

Iar timpul a fost cum nu se poate de bine de ales, în apropierea sărbătorilor de iarnă, care nu sunt la fel de frumoase fără bradul împodobit, copii înțelegând astfel mai bine în cât timp și cum crește pomul de Crăciun.

 Precizăm că Direcția silvică Suceava derulează campania în tot județul, acțiuni de acest fel fiind derulate și la OS Stulpicani, OS Moldovița, OS Crucea etc.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *