Cultural

ELEVII ŞCOLII GIMNAZIALE NR. 3 SLOBOZIA, JUDEŢUL IALOMIŢA, PARTICIPĂ LA PROIECTUL EDUCAŢIONAL „PĂŞEŞTE ÎN ISTORIE”, LA CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI

Mâine, la Cetatea de Scaun a Sucevei, se desfășoară o ediţie specială a proiectului educaţional-concurs PĂŞEŞTE ÎN ISTORIE – REDESCOPERĂ CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI ŞI DOMNIA LUI ŞTEFAN CEL MARE.
Activităţile proiectului educațional, structurate pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ștefan cel Mare, au stârnit interesul cadrelor didactice şi a celor 37 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Slobozia, judeţul Ialomiţa, participanţi la Tabăra de istorie de la Voroneţ care se desfăşoară în perioada 29.07.2018 – 03.08.2018. Astfel, Muzeul Bucovinei va pregăti o ediţie a proiectului educaţional pentru a răspunde solicitării coordonatorilor elevilor din judeţul Ialomiţa.
Echipele de elevi participante se vor întrece în probele deja consacrate ale concursului, precum: completarea de texte lacunare cu date istorice, răspunsuri la întrebări de cultură generală pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, rezolvarea unui rebus cu aceeași tematică, probă de recunoaștere a unor obiecte medievale pe care le vor denumi şi vor explica utilitatea lor.
Scopul proiectului educațional este acela de promovare a Cetăţii de Scaun a Sucevei şi de îmbogățire, prin intermediul probelor de perspicacitate şi a jocurilor interactive, a cunoștințelor şi noțiunilor despre perioada medievală, despre Cetatea de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, şi nu în ultimul rând cel de atragere a publicului tânăr către muzeu – ca variantă de petrecere a timpului liber, transmit organizatorii.

Please follow and like us:

One thought on “ELEVII ŞCOLII GIMNAZIALE NR. 3 SLOBOZIA, JUDEŢUL IALOMIŢA, PARTICIPĂ LA PROIECTUL EDUCAŢIONAL „PĂŞEŞTE ÎN ISTORIE”, LA CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI

  • Daca sunt de la Slobozia, ăștia ie morți dupe istoria patriei lor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *