ELEVII ŞCOLII GIMNAZIALE NR. 3 SLOBOZIA, JUDEŢUL IALOMIŢA, PARTICIPĂ LA PROIECTUL EDUCAŢIONAL „PĂŞEŞTE ÎN ISTORIE”, LA CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI

Mâine, la Cetatea de Scaun a Sucevei, se desfășoară o ediţie specială a proiectului educaţional-concurs PĂŞEŞTE ÎN ISTORIE – REDESCOPERĂ CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI ŞI DOMNIA LUI ŞTEFAN CEL MARE.
Activităţile proiectului educațional, structurate pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ștefan cel Mare, au stârnit interesul cadrelor didactice şi a celor 37 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Slobozia, judeţul Ialomiţa, participanţi la Tabăra de istorie de la Voroneţ care se desfăşoară în perioada 29.07.2018 – 03.08.2018. Astfel, Muzeul Bucovinei va pregăti o ediţie a proiectului educaţional pentru a răspunde solicitării coordonatorilor elevilor din judeţul Ialomiţa.
Echipele de elevi participante se vor întrece în probele deja consacrate ale concursului, precum: completarea de texte lacunare cu date istorice, răspunsuri la întrebări de cultură generală pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, rezolvarea unui rebus cu aceeași tematică, probă de recunoaștere a unor obiecte medievale pe care le vor denumi şi vor explica utilitatea lor.
Scopul proiectului educațional este acela de promovare a Cetăţii de Scaun a Sucevei şi de îmbogățire, prin intermediul probelor de perspicacitate şi a jocurilor interactive, a cunoștințelor şi noțiunilor despre perioada medievală, despre Cetatea de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, şi nu în ultimul rând cel de atragere a publicului tânăr către muzeu – ca variantă de petrecere a timpului liber, transmit organizatorii.

Please follow and like us:

One thought on “ELEVII ŞCOLII GIMNAZIALE NR. 3 SLOBOZIA, JUDEŢUL IALOMIŢA, PARTICIPĂ LA PROIECTUL EDUCAŢIONAL „PĂŞEŞTE ÎN ISTORIE”, LA CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI

  • 30 iulie 2018 la 16:30
    Permalink

    Daca sunt de la Slobozia, ăștia ie morți dupe istoria patriei lor.

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *