Mopan Suceava
Actualitate

Elevii suceveni,  “Prietenii Pompierilor”

50 de elevi s-au întrecut sâmbătă, 14 mai a.c., pentru trofeul “Prietenii Pompierilor”.

Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al Județului Suceava și de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, concursul s-a desfășurat pe Stadionul „Unirea”, din municipiul Suceava, și a reunit la start cinci echipaje de la trei unități de învățământ din județul Suceava.

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență, precum și pentru dezvoltarea unor calități precum iniţiativa, spiritul de echipă, curajul și disciplina.

Echipajele, formate din câte nouă membri și o rezervă, au avut de trecut o probă teoretică, cu întrebări din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, o pistă cu obstacole și o ştafetă de 400 m, cu obstacole.

Locul I, atât la categoria „fete”, cât și la categoria „băieți /mixt”, a fost obținut de echipajele Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Rădăuți.

Echipajele Școlii Gimnaziale „Miron Costin” din municipiul Suceava au urcat pe cea de a doua treaptă a podiumului, tot la ambele categorii.

Locul trei, la categoria „băieți /mixt”, a fost câștigat de echipajul Școlii Gimnaziale Pîrteștii de Sus.

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere, iar elevii au fost recompensați cu diplome și cupe.

”Transmitem felicitări concurenților și instituțiilor de învățământ din care aceștia fac parte, și le urăm câștigătorilor succes la etapele următoare ale compețiției”, este mesajul de final din comunicatul de presă al ISU ”Bucovina” Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *