Mopan Suceava
Politica

Eliminarea pensiilor speciale, campanie de strângere de semnături demarată de Partidul Mișcarea Populară pentru promovarea unei legi în acest sens

Partidul Mișcarea Populară (PMP) organizația județeană Suceava a cărei președinte este Marian Andronache, viceprimar al municipiului reședință de județ, a lansat campania de strângere de semnături pentru o inițiativă legislativă, sub sloganul ”Împreună, spunem ”NU” pensiilor speciale!”.
Președintele PMP Suceava, Marian Andronache a explicat resortul acestui nou demers legislativ ce urmează a fi promovat pe baza noii campanii de strângere de semnături. Aceste pensii speciale reprezintă o nedreptate pentru câteva milioane de români, care au muncit cinstit o viață întreagă dar care la bătrânețe trăiesc la limita decenței. Toți cetățenii României, fără nicio excepție, trebuie să primească pensii în funcție de contribuția adusă în societate și economie. De aceea, PMP nu dorește ca parlamentarii ori primarii să primească pensii speciale, dar trebuie oferite astfel de pensii militarilor care au luptat în teatrele de operațiuni, veteranilor de război, văduvelor veteranilor de război, foștii deținuți politici, ei fiind singurii îndreptățiți să beneficieze de pensii speciale. ”Toți cetățenii trebuie să fie egali în fața legii, inclusiv atunci când vine vorba de pensiile de stat”, a transmis președintele PMP Suceava Marian Andronache.

El a oferit și un model propus de formațiunea politică pe care o conduce la nivelul județului Suceava, din care rezultă că, dacă se va renunța la pensiile speciale pentru politicieni ce au deținut funcții în Parlament ori în primării, în structurile publice civile dintre cele mai diverse, de la aeronautică la instanțe, Curtea de Conturi ori parchete etc., s-ar face economii importante la bugetul statului, iar o mică parte dintre acestea vor putea fi direcționate către cei 117 invalizi de război încă în viață cu gradul I de invaliditate, pentru care PMP vizează direcționarea unei pensii lunare în cuantum a două salarii medii, cei 6.243 de invalizi cu gradul II de invaliditate, care să primească echivalentul a 1,5 salarii medii lunar, veteranii cu gradul III de invaliditate să primească o indemnizație de 4.162 lei – salariul mediu brut pe economie, veteranii de război să primească 2081 de lei lunar, la fel și văduvele de război. Văduvele de veterani să primească 1041 lei lunar.
De asemenea prevederi vor trebui să beneficieze și personalul militar și civil care și-au desfășurat ori își desfășoară activitatea în teatrele de operațiuni, din 2002 și până în prezent, Armata Română, acționând în operațiuni NATO de menținere a păcii a pierdut 22 de ostași, alți aproape 200 fiind răniți. Aceștia și familiile acestora sunt la fel de îndreptățite să primească indemnizații ori pensii speciale iar nu acele categorii de bugetari care au acum venituri din pensii de neimaginat de către cetățenii onești.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *