Mopan Suceava
ActualitateCultural

Eugen DOGA, autorul celebrului vals din filmul „My Sweet and Tender Beast”, concertează în Cetatea de Scaun a Sucevei, pe 21 august. Intrarea este gratuită! Concert în cadrul evenimentului „Basarabia salută Bucovina”

Autorul celebrului vals din filmul „My Sweet and Tender Beast”, al imnului oficial al Chișinăului, capitala Moldovei și al excepționalelor valsuri, romanțe, coruri, cvartete, piese care încântă o lume întreagă, concertează în Cetatea de Scaun a Sucevei!

Concertul va avea loc, în data de 21 august 2022, cu începere de la ora 19, în șanțul de apărare al Cetății de Scaun a Sucevei. Intrarea este liberă!

Spectacolul este organizat în cadrul evenimentului „Basarabia salută Bucovina” – eveniment de susținere a tradițiilor și obiceiurilor din Republica Moldova, Suceava, 19-21 august 2022.

Organizator: Consiliul Județean Suceava în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, Primăria Municipiului Chișinău, Primăria Orașului Cricova, Consiliul Raional Soroca, Consiliul Raional Sîngerei, Consiliul Raional Rîșcani, Consiliul Raional Ștefan Vodă, Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina

Proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, în cadrul Programului „Cultură”

Eugen Doga este autorul unui număr foarte mare de lucrări.  Cântece și romanțe, balet și operă, muzică pentru filme și muzica pentru piese de teatru, coruri și cvartete – totul îi reușește.

La fel ca şi stilurile naționale – muzică moldovenească, tirănească, poloneză, rusă, cehă, latino-americană, afganeză, ucraineană, chineză …

Alchimia expresiei muzicii sale constă în studierea istoriei și culturii diferitelor națiuni, ore în şir de muncă în arhivele de muzică, întâlniri cu oamenii, călătorii și concerte, un interes deosebit pentru fiecare persoană, pentru tot ce se întâmplă in jur. Toate acestea, în mod misterios, sunt prefăcute în melodii şi armonii, ce pasionează inimile a milioane de oameni.

A creat în muzică o lume a sa – tandră în cântece, de dimensiuni cosmice în balete, este foarte diferit în diferite lucrări.  Coloritul național şi sunetul stereo, melodiile fascinante cristaline şi expresivitatea teatrală, emoțiile intense şi gândurile grele, ornamentele spumante ale melodiilor de dansuri Basarabești şi temperamentul frenetic al ritmurilor focoase latinoamericane, largul rusesc şi coloritul oriental, pasiunea şi relaxarea plăcută a romilor – toate acestea reprezintă universul muzical al lui Eugen Doga.

Frumoasele sale melodii  de o puritate și claritate incomparabilă, ca și cum ar pluti în aer, aruncând lumina sa de argint pe orizontul  spiritualității omului, vindecând sufletul, dăruindu-i aripi de zbor.

Eugen Doga a fascinat milioane de oameni din întreaga lume cu muzica sa şi continuă să fascineze şi astăzi. (sursa: https://www.dogamusic.com/ro/despre )

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *