Eveniment feroviar la Gălănești. Un microbuz al cărui șofer nu s-a asigurat la trecerea de nivel peste calea ferată, a fost târât metri în șir de locomotiva trenului Putna – Suceava

Trenul  R5624 al cursei feroviare Putna – Suceava a fost implicat astăzi pe la amiază  într-un accident la o trecere la nivel în zona gării Gălănești. Un șofer al unui microbuz  nu s-a asigurat la trecerea de nivel peste calea ferată  a fost atins de trenul de călători. Trenul va avea întârziere, polițiștii vor stabili vinovații.

Încă odată se dovedește faptul că automatismele șoferilor la trecerile de nivel peste calea ferată se pierd ușor din partea șoferilor. De această dată, microbuzul  condus de un șofer inconștient a fost doar atins și toată lumea a scăpat cu viață.

Ce se va întâmpla de acum încolo? Când cursele feroviare pe ruta Suceava – Rădăuți – Putna, vor fi tot tot mai multe, șoferii vor fi la fel de indolenți? Fotografiile oferite de site-ul Calea Ferată Dornești Putna, armată ca și cum șoferul microbuzului ar fi dorit să însoțească trenul, bară la bară, fără teamă de consecințe pentru el și pentru cei din mașina pe care o conduce.

Nu se mai poate ține o statistică corectă a evenimentelor care s-au petrecut la trecerile de nivel peste calea ferată pe traseul Dornești – Putna. Microbuze cu elevi, accidente dintre cele mai grave, mici sabotaje  din partea firmelor de  transport auto, ”artiști” din  alte zone care au mâzgâlit vagoanele trenului, plus faptul că de ceva vreme doar de când în când mai ajunge la Putna ”Săgeata albastră”,  în restul zilelor plecând de la Suceava către Putna o locomotivă veche, care tractează   un singur vagon.

În ciuda tuturor acestor provocări, trenul de Putna a supraviețuit, la un an și trei luni de la repunerea în funcțiune, după șase ani de întrerupere. Doar că și cei care șofează automobile, de orice fel ar fi ele, trebuie să înțeleagă că o locomotivă are 100 de tone iar mașinile pe care șoferii le conduc cu mândrie vor fi spulberate în toate cazurile în care vor intra în fața acestora, tragedie cu neputință de evitat. Drept urmare, șoferii de automobile trebuie să aibă grijă de propria lor viață și de propria încărcătură din automobil, fie că aceasta înseamnă vieți  omenești sau mărfuri, fiindcă trenul oricât de tare ar trage mecanicul locomotivei de sfoară, nu poate fi oprit pentru a evita catastrofa.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *