Eveniment rutier fără precedent la Pătrăuți: un biet cal pus să care 7 oameni odată în căruță, i-a răsturnat pe toți în șanț. Trei dintre pasageri au ajuns la spital

Luni dimineață, pe la ora 09.00, în comuna Pătrăuți,  a avut loc unul dintre cele mai interesante evenimente rutiere din ultimii ani, dacă nu, măcar de anul acesta. Un cal care a fost pus să tragă la o căruță în care se cocoțaseră nu mai puțin de 7 oameni, a decis că aceștia din urmă merită din plin o zdruncinătură puternică. Ca atare, i-a răsturnat pe toți în șanț.

 

Iată descrierea evenimentului, așa cum ne-a fost oferită de polițiștii chemați să rezolve situația  de către umanoidele revoltate de incident:

G. N. de 38 ani, din comuna Pătrăuţi, în timp ce conducea un atelaj hipo tractat de o singură cabalină, pe un drum comuna neclasificat din comuna Pătrăuţi în cartierul Moldoveni, într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în partea dreaptă a părţii carosabile. În atelajul hipo mai erau R.I, R.L., S.I. , R.C., M.V. şi G.M.M.. 

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a celor 7 persoane din care R.I., de 22 ani, S.I., de 48 ani şi G.N., de 38 ani, toți  din comuna Pătrăuți, au solicitat să fie transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava.

R. L., de 41 ani, R. C., de 21 ani, M. V., de 62 ani şi G. M. M., de 16 ani, toți din comuna Pătrăuți, au refuzat să fie transportaţi cu ambulanţa la spital.

Conducătorul atelajului a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Cineva ar putea să întrebe: cine va fi titularul acestui dosar penal? Calul care trăgea rupându-și oasele  un atelaj supraîncărcat cu ființe umane, cel cu biciușca  – conducătorul atelajului hipo? Vom vedea.

Cu siguranță, toți ocupanții locurilor din căruță, după traumatismele suferite vor trebui  să se adreseze instanței, pentru a obține compensații materiale pentru șoc, răni suferite, cheltuieli de spitalizare, etc. Dacă nu, va avea loc o împăcăciune cu proprietarul calului care ar putea  să sacrifice animalul vinovat și să se pună de o paranghelie cum nu s-a mai văzut în cătunul Moldoveni al comunei Pătrăuți. Vorba ceea: ”cele rele să se spele, cele bune să se-adune”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *