Evenimente dedicate Zilelor Culturii Polone, în perioada 29 – 31 august, la Muzeul de Istorie Suceava. Sărbătoarea Roadelor, pe 31 august la Solonețu Nou

În perioada 29 – 31 august 2019, la Muzeul de Istorie Suceava se va desfășura a XXI-a ediție a ”Zilelor Culturii Polone”.

În cadrul evenimentului organizat de Uniunea Polonezilor din România, care se desfășoară sub sub deviza „Mai aproape unii de alţii”, va avea loc un simpozion internaţional dedicat relaţiilor istorice şi culturale polono-române, precum şi aspectelor lor contemporane.
Lucrările simpozionului „Despre relațiile polono-române de-a lungul timpului în anul centenarului stabilirii relațiilor diplomatice polono-române” se vor desfășura în trei secțiuni: În lumea istoriei, În lumea culturii și în lumea problematicii bucovinene.

De asemenea, în cadrul ediției din acest an a Zilelor Culturii Polone, organizatorii au pregătit o serie de manifestări culturale precum prezentare de noi cărți dedicate relațiilor polono-române, iar ziua de 31 august va fi petrecută în comunitatea poloneză din Solonețu Nou la Sărbătoarea Roadelor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *