Mopan Suceava
Comunicate de presaSocial

Excursii la Gura Humorului pentru copiii refugiaților din Ucraina, organizate de Asociația Institutul Bucovina pe parcursul lunii august

În cea de-a doua jumătate a lunii august, Asociația Institutul Bucovina a organizat, în colaborare cu Centrele de Urgențe Sociale Suceava și Fălticeni, două excursii în urma cărora 50 de copii și 30 de adulți, refugiați din Ucraina, au beneficiat de activități de relaxare, transport  și o masă caldă.

Excursiile au avut loc pe 25 și 31 august 2022, cele două grupuri formate din 25 de copii și 15 adulți – beneficiari ai Centrelor din Suceava și Fălticeni, având parte de vizite la Mănăstirea Voroneț și Parcul Ariniș, respectiv Castelul Hobbitilor și Escalada – Parc de Aventuri, unde, timp de două ore, cei mici s-au bucurat de opt trasee și de o urcare cu telescaunul până în vârful pârtiei de schi Șoimul, precum și de o masă caldă la un restaurant din apropiere. Activitățile distractive s-au încheiat cu o porție delicioasă de înghețată și cu multă bucurie în inimile copiilor și părinților, care și-au exprimat recunoștința față de organizatori.

Peste 100 de copiii refugiați au beneficiat, din primăvară și până acum, de activitățile de tip after-school facilitate de cele două Centre de Urgențe Sociale de la Suceava și Fălticeni, în prezent având peste 50 de copii activi.

Deși vacanța de vară s-a încheiat, noi continuăm să oferim sprijinul nostru mamelor refugiate din Ucraina, organizând totodată activități de tip after-school destinate copiilor, care constau în cursuri de Limba Română și de Limba Engleză. Adulții participă la ore de limba Română și la Grupurile de Suport în vederea identificării  nevoilor fiecăruia și a resurselor necesare în soluționarea acelor nevoi.

Centrul de Urgențe Sociale Suceava a fost înființat cu scopul de a îmbunătăți condițiile de trai și de a diminua situația de vulnerabilitate în care se află refugiații din Ucraina. Până în prezent au fost sprijiniți peste 450 de beneficiari, dintre care mai mult de 230 de copii. Toate acestea au fost posibile cu sprijinul: HEKS Eper, Norwegian Church Aid (NCA) și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS)

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați pagina de Facebook Centrul de Urgente Sociale Suceava. Din partea Asociației Institutul Bucovina, persoana de contact este Zagan Alina Andreea, asistent social, tel: 0230.524.128, e-mail: suport.ua@bucovinainstitute.org.

Informații suplimentare despre proiectele și acțiunile pe care le avem în desfășurare se regăsesc atât pe pagina de Facebook Organizația Institutul Bucovina, cât și pe website-ul www.bucovinainstitute.org.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *