Exercițiu de alarmare, colinde și mulțumiri din partea primarului Vasile Andriciuc, înainte de Sărbători, la Șcheia

 

O veste atipică a venit de la Primăria comunei Șcheia unde vineri dimineață, la ora 5.30 s-a sunat alarma iar toți lucrătorii publici ai acestei primării au trebuit să ajungă în cel mai scurt timp la locul lor de muncă. A fost un exercițiu, privit într-un fel sau în altul de cei peste 40 de angajați ai primăriei Șcheia dar până la urmă, nimeni nu s-a întors acasă fără zâmbet pe buze.
Primarul comunei Șcheia Vasile Andriciuc, cel despre care se știe că este și colonel în rezervă, a arătat cum s-a derulat operațiunea de vineri dimineață:

”De fiecare dată, în preajma sărbătorilor legale și religioase, în comuna Șcheia se face un program de măsuri pentru stabilirea unor obiective, astfel încât personalul din cadrul Primăriei să poată interveni în situații de urgență. Pentru aceasta, la nivelul Primăriei s-a întocmit un document de aducere a personalului în termenul cel mai scurt la Primăriei și în acest fel am realizat un program pentru situații de urgență.

Vineri dimineață am ajuns la concluzia că trebuie să înștiințăm și să aducem lucrătorii noștri la Primărie. Exercițiul a început la ora 5.30. Cei de la Poliția locală au venit în 20 de minute la Primărie, fiind prima forță care poate acționa în cazul unei situații de urgență iar funcționarii publici și personalul contractual au venit în 55 de minute, cu o excepție, un salariat care nu a fost anunțat.
Să nu se interpreteze că am coborât armata din pod la Primăria Șcheia. Considerăm că acest exercițiu este factorul necesar pentru a se înțelege că într-o localitate cu 13.000 de locuitori se pot întâmpla în aceste zile foarte multe, de la catastrofe naturale, la incendii, busculade. În perioada sărbătorilor de iarnă, pe teritoriul comunei Șcheia se organizează foarte multe evenimente. Avem vreo 13 locații în care se organizează petreceri de Crăciun și de Revelion.

Șcheia este de asemenea intersecție de drumuri europene, naționale, județene și locale, vor circula foarte multe mașini pe teritoriul comunei. Separat de aceasta, avem daini și obiceiuri foarte frumoase în comuna Șcheia la care participă foarte mulți oameni din comună dar și cetățeni din alte localități.

Prin realizarea acestui exerciții s-au creat și situații punctuale, astfel încât să vedem cum răspund funcționarii publici și personalul contractual în situația ivirii unor probleme deosebite. M-am bucurat că atât șefii de compartimente cât și personalul au prezentat un interes deosebit, s-a conștientizat că, într-o situație gravă trebuie să fie toți la Primărie și să facem tot ce se poate pentru înlăturarea unor probleme.

Toată lumea este conștientă că singura forță rapidă de intervenție dintr-o comunitate este cea reprezentată de funcționarii publici, personalul contractual și poliția locală. Au fost așezate pe hârtie toate măsurile ce trebuie luate, de organizare, de patrulare, s-a realizat un plan pentru a da nota de siguranță pentru cetățeni garantând că există un serviciu de permanență, 24 de ore din 24 la Primăria comunei Șcheia sunt patrule atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte în toate cele 5 sate, măsuri de siguranță la mălăncile din Sfântu Ilie, Șcheia și Mihoveni, toate acestea se regăsesc într=un plan de măsuri bine făcut la nivelul Primăriei, care a fost trimis și la Instituția Prefecturii pentru colaborare în situații pe care de altfel, dorim să nu le avem”.

Aleșii locali au oferit ulterior celor convocați o șampanie, ceva dulce iar pentru că această operațiune s-a petrecut în preajma sărbătorii Nașterii Domnului, fiecare dintre lucrătorii din serviciile publice de la Șcheia, fie aceștia funcționari publici, personal contractual sau polițiști locali, au primit din partea primarului Vasile Andriciuc o mică atenție și după aceea s-au cântat colinde.

Primarul Vasile Andriciuc a transmis că anul 2018 a fost unul bun pentru comuna Șcheia. Aproape niciuna dintre hotărârile de consiliu local nu au rămas nepuse în aplicare. Nu sunt datorii la furnizori sau agenți economici care au prestat servicii către unitatea administrativ- teritorială, s-a obținut tot ce se putea obține din implementarea proiectelor cu fonduri europene și au rămas și ceva bani în plus în vistieria comunei.

”A fost un an bun, cu multe realizări, și din punct de vedere al investițiilor, dar s-a atins și un alt obiectiv al primarului – am ridicat nivelul în ceea ce privește calitatea funcționarilor publici. Polițiștii locali au făcut cursuri la Gheorghieni și Iași, fiind toți pregătiți pentru astfel de funcții. Am angajat oameni care au susținut concursuri și care au obținut calificative bune, profesionalismul lor ridicând nivelul de rezolvare a problemelor pe care leu de rezolvat cetățenii din comuna Șcheia. Am reușit în parte, mai avem puțin de umblat la calitatea funcționarului public dar spun cu mândrie, au venit tineri foarte bine pregătiți juridic, care manifestă interes pentru a rezolva problemele cetășenilor iar acesta este un obiectiv al meu. Sunt alte vremuri”, a conchis primarul Vasile Andriciuc.

În finalul discuției el a arătat că este bucuros pentru că în acest an a reușit să rezolve cea mai mare parte dintre problemele oamenilor din comuna Șcheia, știind că nu pot fi rezolvate toate:
” Este liniște la noi în comună, toată lumea este pregătită pentru Sărbători iar acesta este lucru cel mai important.
La mulți ani tuturor și multă sănătate!”, a transmis primarul comunei Șcheia,Vasile Andriciuc.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.