Exercițiu de intervenție combinat al pompierilor militari  din județ la Vicovu de Sus, în cazul unui cutremur

Joi, 17 februarie a.c., pompierii militari suceveni au organizat un exerciţiu în domeniul situaţiilor de urgenţă cu tema: «Activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al orașului Vicovu de Sus, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava și celelalte instituții/structuri cu rol de sprijin, pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative generate de un cutremur în județul Suceava. Punerea în aplicare a Planului de acțiune județean în caz de producere a cutremurelor de pământ (răspuns post-seism).»

Scenariul exerciţiului a presupus intervenţia în cazul producerii unui cutremur. Astfel, în data de 17.02.2022, la ora 11:30, are loc un apel prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – SNUAU 112, fiind anunțate mai multe persoane rămase blocate în incinta Liceului Tehnologic „Ion Nistor”, din orașul Vicovu de Sus, ca urmare a manifestării seismului.

Având în vedere efectele cutremurului precum și panica creată în rândul elevilor, 10 dintre aceștia au rămas blocați în incinta sălilor de clase de la nivelul etajelor II, I, și de la parter, clădire aflată în campusul unității de învățământ.

De asemenea, în urma manifestării cutremurului, la centrala termică din campusul liceului au apărut niște avarii, ceea ce a condus la izbucnirea unui incendiu în interiorul încăperii.

Printre scopurile principale ale acestui exercițiu au fost perfecționarea deprinderilor participanților în organizarea, conducerea și executarea intervenției operative în situații de urgență cauzate de cutremur, precum și verificarea modului de cooperare între Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” și structurile competente din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *