Mopan Suceava
Comunicate de presaSocial

Experiență de voluntariat internațional – Un angajament pentru solidaritate și sprijin umanitar

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina a avut privilegiul de a găzdui și de a colabora timp de două săptămâni cu un voluntar de excepție din Brazilia, Marcelo Sebastiani da Cunha Gazzaneu. Această experiență unică de voluntariat internațional a demonstrat puterea solidarității și angajamentului umanitar într-un context global.

Marcelo Sebastiani da Cunha Gazzaneu, locotenent prim ajutor în armata braziliană, a adus cu el nu doar cunoștințe și abilități valoroase, ci și o pasiune puternică pentru voluntariat și ajutorarea comunităților vulnerabile. Într-o cultură în care voluntariatul internațional nu este foarte răspândit, Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina a deschis brațele pentru a-l primi pe Marcelo și a-l integra într-o serie de activități relevante.

Împreună cu colegii de la ROUA Info HUB, Centrul de Urgențe Sociale Suceava și CenRes Suceava, Marcelo a lăsat o amprentă de neuitat în comunitatea locală. În timpul șederii sale, a petrecut momente prețioase alături de copiii refugiați ucraineni, oferindu-le șansa de a experimenta muzica și cultura braziliană. A participat cu entuziasm la diverse evenimente, precum Tabăra de creație „ROUA” și expoziția tematică organizată pentru a sărbători Ziua Independenței Ucrainei.

Parte importantă a proiectului „Împreună pentru o școală incluzivă!”, coordonat de CenRes Suceava, Marcelo a contribuit la educația și bucuria copiilor din cătunul Țâmpoceni. Împreună cu alți voluntari, a organizat activități educative și recreative care au sprijinit dezvoltarea abilităților lingvistice și au adus zâmbete pe chipurile copiilor prin dans și joc.

De asemenea, Marcelo a întreprins o vizită în Ucraina, unde s-a imersat în realitățile locale și a explorat modalități de a sprijini persoanele cu dizabilități prin parteneriate transfrontaliere. A avut șansa să vadă impactul pozitiv al eforturilor organizațiilor precum Asociația obștească „Zahyst”, unde a aflat informații despre posibilitățile de parteneriat transfrontalier, în vederea apărării drepturilor persoanelor cu dizabilități și a susținerii acestora.

Mai mult decât atât, a fost impresionat de inițiative precum tranformările realizate în camera „DREAM” din cadrul Școlii nr. 5 din Cernăuți, un proiect susținut de Fundația Heks/Eper Romania și Norwegian Church Aid. Această cameră a prins viață ca un spațiu special destinat copiilor din Ucraina, oferindu-le un colț de bucurie și inspirație, unde micuții pot visa, învăța și se bucura într-un mediu prietenos și plin de culoare.

Voluntarul brazialian a avut privilegiul de a vizita Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Popasna, care, în contextul conflictului din Ucraina, și-a găsit o nouă casă la Crasna, împreună cu cei 90 de beneficiari adulți ai săi. A avut ocazia să facă un popas și la Gimnaziul din Crasna, o școală care oferă educație în limba română, unde alături de echipa Asociației Institutul Bucovina s-a întâlnit cu echipa de conducere a școlii pentru a împărtăși idei și perspective, fiind impresionat de angajamentul lor față de dezvoltarea educațională și culturală a elevilor.

În final, perioada de voluntariat a lui Marcelo Sebastiani da Cunha Gazzaneu în cadrul Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina s-a încheiat într-un mod emoționant. Echipa asociației a organizat o întâlnire specială pentru a împărtăși gânduri și aprecieri. Președintele Asociației Institutul Bucovina, Petru-Vasile Gafiuc, i-a înmânat lui Marcelo o diplomă de recunoștință, subliniind impactul pozitiv pe care l-a avut asupra comunității.

Această experiență de voluntariat internațional reprezintă un exemplu concret de solidaritate globală și implicare activă. Marcelo Sebastiani da Cunha Gazzaneu a demonstrat că acțiunile individuale pot contribui semnificativ la construirea unui viitor mai bun și mai umanitar.

Pentru informații suplimentare cu privire la Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, precum și detalii referitoare la proiectele și activitățile noastre aflate în desfășurare, vă invităm să ne contactați sau să accesați paginile noastre.

Numele: Daniela Năsui

Funcția: Coordonator campanii informare

Pagină web: www.bucovinainstitute.org

Pagină de Facebook: www.facebook.com/i.bucovina

Pagină de LinkedIn: www.linkedin.com/in/asociatia-institutul-bucovina

E-mail: office@bucovinainstitute.org

Telefon: (0230) 524 128

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other