Explozia de la Mănăstirea Sihăstria Rarăului a fost provocată de supraîncărcarea acumulatorului de la panourile solare

Polițiștii au anunțat că, din constatarea efectuată de reprezentanţii ISU Suceava – detașamentul de pompieri  Câmpulung Moldovenesc, a rezultat ca fiind cauză a exploziei de ieri după amiază de la Mânăstirea Sihăstria Rarăului ”un acumulator electric în împrejurări de gaze combustibile”.

Într-un comunicat se arată că Mănăstirea Sihăstria Rarăului și dependințele sunt alimentate cu o sursă de energie electrică provenită de la 45 panouri solare care acumulează energia într-o baterie litiu-ion iar datorită supraîncărcării acumulatorului s-a produs o explozie urmată de un incendiu în anexa utilizată ca bucătărie și atelier.   

Precum se știe, duminică, 5 iulie a.c., pe la orele 14:00, a fost anunțată prin  112  o explozie în bucătăria Mănăstirii Sihăstria Rarăului de lângă Câmpulung Moldovenesc, zona Izvorul Alb.

  În urma exploziei și incendiului, cinci persoane au fost rănite, una dintre ele necesitând internare.

A fost afectată întreagă anexă utilizată ca bucătărie și atelier, au fost distruse echipamente electrice și acumulatorul de înmagazinare a energiei electrice.        

Mănăstirea Sihăstria Rarăului nu deține asigurare pentru construcțiile afectate de explozie.     

Urmare a incendiului s-a creat un prejudiciu de aproximativ 150.000 lei.

Astăzi este în desfășurare o recercetare a locului faptei împreună cu specialiștii SC Primari  Batterry SRL București, care au instalat sistemul fotovoltaic.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunilor de „distrugere” și „vătămare corporală din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *