Explozie de bucurie, culoare și măiestrie la Atelierul de Creaţie “Micii Meşteşugari” de la Muzeul Satului Bucovinean, astăzi la festivitatea de premiere a tinerilor artiști (galerie foto)

În perioada 1-20 iulie 2019, la Muzeul Satului Bucovinean s-a desfășurat a XXII-a ediție a uneia dintre cele mai importante acțiuni de educație muzeală destinată copiilor, organizată de specialiștii etnografi de la Muzeul Bucovinei. Este vorba despre  Atelierul de Creaţie “Micii Meşteşugari” program de pedagogie muzeală care în mod tradițional se organizează în perioada vacanței de vară, în luna iulie a fiecărui an.

În cele trei săptămâni dedicate acestei acțiuni de importantă notorietate, peste 120 de copii, cu vârste între 10 și 16 de ani au avut deschise porțile Muzeului Satului Bucovinean. Copii cu înclinații artistice elevi ai școlilor din  județul Suceava, dar și copii cu părinți suceveni, veniți din Diaspora, în vacanță pe plaiurile natale. De asemenea, au participat la o seamă de ateliere și elevi de la Școala de Vară Franceză, organizată de USV, în colaborare cu alte entități educaționale.

Copiii au venit la muzeu, doritori să deprindă tainele meșteșugurilor tradiționale în ateliere de pictură pe sticlă, încondeiat ouă, modelaj lut sau cusături. Tematica din acest an a fost inspirată din ceramica de Rădăuți, năframa bucovineană, icoane și pictură naivă, arta ouălor încondeiate. Și au creat lucruri frumoase într-un spațiu care i-a inspirat.

De remarcat faptul că cei mai bine de 120 de copii au parcurs zilnic pe jos, drumul de la Hanul Domnesc, de pe strada Ciprian Porumbescu din centrul orașului până la Muzeul Satului Bucovinean, de pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei. În acest fel s-a stimulat participanților, pe lângă plăcerea de a crea obiecte de valoare și aceea a drumeției, în măsura în care peisajul urban municipal a permis-o.  

Cât privește valoarea estetică a realizărilor micilor artiști, lăsăm cititorii să aprecieze creațiile lor, într-o suită de imagini realizate astăzi la festivitatea de premiere și închidere a ediției 2019 a Atelierului de Creației ”Micii Meșteșugari”, la Muzeul Satului Bucovinean.

Sunt creații valoroase, pline de sensibilitatea specifică inocenței tinerilor creatori de artă, care au fost susținuți, în număr foarte mare de părinți, profesori, bunici, rude, prieteni, în număr de mai multe sute de spectatori, la festivitatea de azi.

Felicitări tuturor participanților și organizatorilor!

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.