Explozie la bucătăria Mănăstirii Sihăstria Rarăului, de la o acumulare de gaze. 5 persoane rănite

O puternică explozie, cel mai probabil  în urma unor acumulări de gaze, s-a produs în această după amiază, în jurul orei 14.00,într-o încăpere a unei construcții anexe, din cadrul Mănăstirii Sihăstria Rarăului.

În urma deflagrației, din cauza suflului fierbinte și al geamului încăperii respective, care s-a spart, au fost rănite persoanele din zonă, unele suferind arsuri ușoare, altele zgârieturi și tăieturi de la bucățile de sticlă pulverizate. La fata locului iau intervenit pompierii militari cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, cu sprijinul a doua echipaje SAJ. Până în momentul transmiterii comunicatului de presă de către ISU ”Bucovina” Suceava (ora 15.00),  au fost evaluate medical 5 persoane, dintre care doar o femeie urma să fie transportată la spital. Ceilalți răniți au  refuzat  transportul la o unitate spitaliceasca. La o prima evaluare, niciunul nu prezintă răni grave, care să le pună în pericol viața.

Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar după investigațiile medicale și acordarea primului ajutor medical, se vor face cercetări pentru identificarea cauzei probabile și a circumstanțelor în care s-a produs explozia. Suflul exploziei a afectat o cameră tehnică și o bucătărie aflate în construcția anexă respectivă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *