EXPOZIȚIA CĂMAȘA CU ALTIȚĂ DIN BUCOVINA LA MUZEUL ETNOGRAFIC HANUL DOMNESC, expoziţie cu piese din patrimoniul etnografic din categoria Tezaur

Muzeul Bucovinei marchează și în acest an ZIUA UNIVERSALĂ A IEI. În data de 24 iunie 2018, ora 14.00 va fi deschisă expoziția temporară CĂMAȘA CU ALTIȚĂ DIN BUCOVINA, Tezaur etnografic – documente cusute, la Muzeul Etnografic HANUL DOMNESC.
Organizatorii au anunța că expoziția aduce pentru prima oară în atenția publicului patrimoniul etnografic din categoria Tezaur, precum și fragmente de altiță (mostre) din colecția Port popular, care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Aceste piese fac parte din documentele etnografice care ilustrează unicitatea și creativitatea cămășii românești cu altiță.
Expoziția se dorește a fi o restituire către public a valorilor tezaurizate în depozitele muzeului, în Anul european al patrimoniului.
Alături de organizatori, ca în fiecare an, va fi Asociația IA Bucovina care va organiza ateliere de creație pentru copii și adulți: pictură pe lemn și pânză, podoabe din mărgele, împletituri coronițe de sânziene. Participanţii vor putea asculta un concert de muzică clasică susținut de Asociația Schertzo dell’Arte.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *