EXPOZIȚIA CĂMAȘA CU ALTIȚĂ DIN BUCOVINA. TEZAUR ETNOGRAFIC – DOCUMENTE CUSUTE, LA HANUL DOMNESC. PERIOADA DE VIZITARE PRELUNGITĂ PÂNĂ PE DATA DE 24 SEPTEMBRIE

Muzeul Bucovinei a anunţat prelungirea perioadei în care mai poate fi vizitată expoziția temporară CĂMAȘA CU ALTIȚĂ DIN BUCOVINA Tezaur etnografic – documente cusute, de la Hanul Domnesc, până pe 24 septmebrie 2018.
Perioada a fost prelungită ca urmare a numărului mare de vizitatori care doresc în mod special să vizioneze patrimoniul etnografic de excepţie expus dar şi pentru a da posibilitatea şi elevilor, care în curând vor începe anul şcolar, să descopere altiţa tradiţională din Bucovina.
Expoziția aduce pentru prima oară în atenția publicului patrimoniul etnografic din categoria Tezaur, precum și fragmente de altiță (mostre) din colecția Port popular, care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Aceste piese fac parte din documentele etnografice care ilustrează unicitatea și creativitatea cămășii românești cu altiță.
Expoziția se dorește a fi o restituire către public a valorilor tezaurizate în depozitele muzeului, în Anul european al patrimoniului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *