Mopan Suceava
ActualitateCultural

Expoziția “Foto – Jazz”, în memoria artistului sucevean Victor T. Rusu, găzduită de Institutul Bucovina

În perioada 12 Februarie – 15 Martie 2021, între orele 09:00 – 17:00, iubitorii de artă din comunitatea suceveană au posibilitatea de a admira expoziția “Foto – Jazz”, găzduită de către Institutul Bucovina în memoria artistului Victor T. Rusu. Chiar dacă acesta nu se mai află printre noi de la finalul anului 2020, operele sale, adevărate “poeme fotografice” rămân mărturia unui talent înnăscut.

Reluarea expoziției are loc la 6 ani distanță de la prima ei afișare publică, la 13 Februarie 2015, vernisată de autor la acea vreme în galeria de la Shopping City Suceava, cu prilejul zilei sale de naștere. Actuala expoziție, realizată cu spijinul maestrului Mihai Pânzaru – Pim, inaugurează un spațiu pe care Institutul Bucovina dorește să îl pună la dispoziția artiștilor locali, județeni, naționali și internaționali, promovând simțul estetic și dând voce operelor de artă care merită să rămână întipărite în amintirile tuturor.

Artistul Victor Rusu și-a transpus talentul și în alte forme artistice, în calitate de poet și jurnalist. De asemenea, a fost membru în jurii naționale și internaționale și a activat o bună perioada de timp în cadrul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Cele 25 de lucrări realizate în stilul alb – negru, au un ritm și o consistență a detaliilor care par să justifice titlul expoziției după principiul “jazz – muzică vizuală”, povestește maestrul Mihai Pânzaru – Pim, cel care s-a asigurat că lucrările artistului nu se vor pierde în uitare odată cu trecerea timpului. Acestea sunt reproduceri pe pânză, de dimensiuni mari (1m x 70cm), adevărate detalii fotografice realizate cu varii prilejuri.

Mihai Pânzaru – Pim este colaboratorul Institutului Bucovina încă din 2004, organizând aici ateliere de grafică și pictură pentru tinerii suceveni, în cadrul cărora sunt discutate diferite concepte și tematici de interes.

Până pe data de 15 Martie, doritorii sunt așteptați să viziteze expoziția “Foto – Jazz” la sediul Institutului Bucovina din Strada Zamcei, nr. 17. Pentru mai multe informații despre aceasta, persoana de contact este Petru Vasile Gafiuc, președintele organizației, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *