Expoziția Internațională de Grafică Satirică BUCOVINA, deschisă cu acces gratuit, de mâine, la Muzeul de Istorie Suceava

86 de lucrări dintre cele înscrise în cea de-a XIV-a ediție a Expoziției Internaționale de Grafică Satirică BUCOVINA pot fi vizionate de iubitorii de caricatură, începând de mâine, 15 septembrie 2020, la Muzeul de Istorie Suceava.

Expoziția, cu acces gratuit este deschisă pentru public, în perioada 15 septembrie – 10 noiembrie 2020, în Foaierul Muzeului de Istorie.

Muzeul Național al Bucovinei, Consiliul Județean Suceava și Asociația „Gândește” au organizat a XIV-a ediție a Expoziției Internaționale de Grafică Satirică BUCOVINA, având în acest an tema: „Când ții un stilou ești în război“ (Voltaire).

Reprezentanții muzeului au anunțat că s-au înscris 311 caricaturiști cu 901 de caricaturi, din 56 de țări. Participarea a fost numeroasă, peste media edițiilor anterioare.

Caricaturiștii de marcă din întreaga lume: Luc Vernimmen și Constantin Sunnerberg din Belgia, AMORIM – Brazilia, Tsocho Peev – Bulgaria, Qiang Liu – China, Ángel Ramiro Zapata Mora (care a fost câștigătorul premiului I la o ediție anterioară) – Columbia, Ridha H. Ridha – Germania, Jitet Kustana – Indonezia, Jordan Pop Iliev – Macedonia etc., precum și artiștii caricaturiști români, Constantin Ciosu – Bacău, Constantin Pavel (laureatul anului trecut) – Focșani, Viorel Corodescu (COV) – Suceava au adus un important aport la valoarea expoziției din acest an.

Reprezentanții Muzeului Național al bucovinei precizează că, de la primele ediții, această competiție a crescut în numărul de participanți și valoare, fiind popularizată de multe site-uri de specialitate din lume.

Juriul Expoziției:

Mihai Pânzaru Pim – caricaturist

George Licurici – caricaturist

Ovidiu Ambrozie Bortă BOA – caricaturist.

Premianții din acest an sunt:

  1. Hule Hanusic– Austria – Premiul I – 500 € + diplomă + medalia de aur
  2. Mark Winter – UK – Premiul II – 300 € + diplomă
  3. Vladimir Soldatov – Rusia – Premiul III – 100 € + diplomă

Galym Boranbayev – Kazakhstan – Mențiune – diplomă + medalie

Sergey Sichenko – Israel – Mențiune – diplomă + medalie

Kivokurtseva Alexe – Rusia – Mențiune – diplomă + medalie

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *