Mopan Suceava
ActualitateCultural

Expoziție cu obiecte care au aparținut Mariei Tănase, la Muzeul Satului Bucovinean

Spiritul Mariei Tănase, pasărea măiastră a cântecului românesc poposește la Suceava, la Muzeul Satului Bucovinean.

Obiecte care au aparținut marii artiste, ce fac parte din colecția Muzeului Olteniei Craiova vor putea fi văzute într-o expoziție deosebită, ”Maria Tănase – un simbol peren”care va fi vernisată, vineri, 28 iunie 2019, la Casa Ostra din Muzeul Satului Bucovinean. Vizitatorii vor putea admira peste 200 de obiecte din cele 1300 care compun colecția Maria Tănase deținută de Muzeul Olteniei Craiova.

Este pentru prima dată când obiecte din colecția Maria Tănase pleacă de la Muzeul Olteniei Craiova. Faptul că prima expoziție itinerantă cu obiecte ce au aparținut artistei este găzduită de Muzeul Satului Bucovinean, constituie un prilej în plus pentru toți care vor trece poarta muzeului etnografic de lângă Cetatea de Scaun a Sucevei să se bucure de ocazia de a putea pătrunde în universul artistei.

În cadrul expoziției vor fi expuse piese de mobilier, poze de familie, costume și accesorii de scenă, portrete ale Mariei Tănase pictate de artiștii acelor vremuri, unul dintre costumele populare purtate de pasărea măiastră a României și multe alte obiecte pe care organizatorii, Muzeul Bucovinei și Muzeul Olteniei Craiova, invită publicul să le descopere.

Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 28 septembrie 2019, de marți până duminică, între orele 10 – 18, casa de bilete a Muzeului Satului Bucovinean se închide la ora 17,30.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *