Expoziție de timbre din colecțiile Muzeului Poștei din Vaduz, Liechtenstein la Muzeul de Istorie, ”1719, LIECHTENSTEIN 300 de ani de statalitate”

Începând de mâine, 14  ianuarie 2019 și până pe 10 martie a.c., Muzeul Bucovinei oferă vizitatorilor, în sala de expoziții temporare a Muzeului de Istorie, o expoziție inedită realizată în colaborare cu Muzeul Național Liechtenstein, Muzeul Poștei Vaduz.

Expoziția, cu tema ”1719 –  Liechtenstein 300 de ani de statalitate”, oferă vizitatorilor care pășesc pragul Muzeului de Istorie imagini despre o altă lume, cea a Liechtensteinului, redată în micile dar valoroasele timbre din colecțiile Muzeului Poștei din Vaduz, Liechtenstein.

Noul proiect expozițional adus în fața publicului sucevean are la bază o deja tradițională colaborare între Muzeul Bucovinei și Muzeul Naţional Liechtenstein, ca urmare a derulării proiectului „Să ne cunoaştem muzeele – schimb de experienţă şi bune practici” finanţat din Granturi SEE şi Norvegiene. Astfel, în perioada 2017-2019, cele două muzee partenere au realizat, împreună, proiecte expoziţionale comune, expoziţii temporare ale Muzeului Naţional Liechtenstein la Suceava printre care amintim expoziția ”Oul de la cult la artă” care a adus pentru prima oară în fața vizitatorilor renumitele ouă Faberge.

Așadar, iubitorii filateliei și nu numai, toți cei interesați sunt așteptați, începând de mâine, la Muzeul de Istorie din Suceava, să cunoască istoria celor 300 de ani de statalitate a Liechtensteinului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.