Mopan Suceava
ActualitateEvenimente

Expoziție ”Nicolae Grigorescu”, la Muzeul Național al Bucovinei, prima după 41 de ani, din 2 iulie 2023

Muzeul Național al Bucovinei, anunță pentrru ziua de 2 iulie a.c., un eveniment  cultural deosebit: deschiderea expoziției ”Nicolae Grigorescu – mereu surprinzător”. Pe simezele Muzeului de Istorie” vor fi expuse numai puțin de 77 de lucrări ale celui mai mare mare pictor roman. Nicolae Grigorescu revine la Suceava după 41 de ani, într-o expozițe care a putut fi realizată prin exelenta colaborare a Muzeului Național al Bucovinei, cu mai multe muzee din țară:

 

” Un eveniment cum Suceava nu a mai avut de aproape jumătate de secol!!!

Din 2 iulie, regal de artă la Muzeul Național al Bucovinei!

„NICOLAE GRIGORESCU – mereu surprinzător”, o expoziție monumentală la Muzeul de Istorie din Suceava, după 41 de ani de la prima și singura expoziție vernisată vreodată la Suceava.

7 mari muzee din România, prezintă 77 de lucrări, la 111 ani de la venirea Păstoriței lui Grigorescu în Bucovina.

Vino să admiri ethosul românesc, imortalizat de penelul fermecat al părintelui picturii moderne românești, în lucrări bine-cunoscute sau prezentate pentru prima dată publicului.

Vernisajul expoziției va avea loc, duminică, 2 iulie, ora 17, la Muzeul de Istorie. Lucrările pot fi vizionate în sălile Galeria cu bolți de la parter și Multimedia de la etajul I.

Proiect aprobat și finanțat de Consiliul Județean Suceava, organizat de Muzeul Național al Bucovinei.

Mulțumim partenerilor fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil:

– Muzeul Municipiului București

– Muzeul de Artă Cluj-Napoca

– Complexul Muzeal Național Moldova Iași

– Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”

– Muzeului Național Brukenthal Sibiu

– Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea

Mulțumim sponsorilor care au susținut evenimentul: Fundația Umanitară ASSIST cu ajutorul căreia lucrarea „Păstorița” a fost înnobilată cu o ramă de tip Grigorescu, și, desigur, THOTH design pentru sprijinul acordat.

Prețul biletelor este de 8 lei pentru adulți, 4 lei pensionari și 2 lei studenți/elevi.

În imagine, lucrarea Păstorița, din colecția Muzeului Național al Bucovinei, o lucrare cu o poveste fascinantă pe care vă invităm să o aflați, alături de celelalte 76 de povești ale unor lucrări formidabile pe care rar ți-e dat în viață să le poți admira la un loc!

Muzeul Național al Bucovinei, mai mult decât muzeu!”, se arată în mesajul tramis de Muzeul Național al Bucovinei pe pagina de facebook.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *