Mopan Suceava
Evenimente

Expoziție tematică la ROUA Info HUB pentru a marca Ziua Independenței Ucrainei

ROUA Info HUB, o structură dedicată sprijinirii refugiaților ucraineni, din cadrul Asociației Institutul Bucovina, anunță deschiderea unei expoziții tematice în cinstea Zilei Independenței Ucrainei, în data de 24 august 2023. Evenimentul prezintă o colecție de fotografii și povești impresionante ale zece familii ucrainene, care au găsit refugiu în Suceava, România.

Asociația Institutul Bucovina, recunoscută pentru eforturile sale în sprijinirea comunității de refugiați ucraineni, oferă, din luna martie a anului 2022, servicii precum diagnoză, evaluare și consiliere, sprijin material, servicii de suport și facilitare a accesului la resurse pentru categorii dezavantajate. Centrul de Urgențe Sociale Suceava și ROUA Info HUB – Casa Mamelor din Ucraina sunt două structuri deosebit de semnificative, dezvoltate de Asociația Institutul Bucovina,  pentru a veni în ajutorul refugiaților.

Expoziția este găzduită de ROUA Info HUB, cu sediul în Suceava, str. Leca Morariu, nr. 2b, și este deschisă publicului începând cu data de 24 august 2023, ora 10:00. Fotografiile și poveștile prezentate ilustrează drumurile de curaj și rezistență ale celor zece familii reprezentate în expoziție. Această inițiativă este posibilă datorită talentului și angajamentului Elinei Okolit, o fotografă ucraineană care împărtășește și ea experiența de refugiat.

Elina Okolit a venit în România împreună cu mama sa și a ales să se implice activ în sprijinirea comunității de refugiați, chiar dacă ea însăși se confruntă cu o dizabilitate care o ține într-un scaun cu rotile, ca urmare a unui sistem medical deficient. Elina a reușit să surprindă atât durerea, cât și speranța din ochii acestor familii prin obiectivul său fotografic. Fiecare familie prezintă o poveste unică, întemeiată pe experiențele trăite sub ocupația sovietică înainte de a găsi adăpost în România.

Expoziția este organizată în parteneriat cu Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT), Acțiunea Împotriva Foamei (ACF), Uniunea Ucrainenilor din România, Academia PIM și Galeria Zamca.

Vizitatorii pot explora această expoziție impresionantă de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00, timp de o lună, până la data de 24 septembrie 2023.

Persoana de contact pentru mai multe informații este Zagan Alina-Andreea, asistent social, telefon: 0770 367 654, e-mail: alina.zagan@bucovinainstitute.org.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment și pentru a fi la curent cu proiectele aflate în desfășurare, vă invităm să urmăriți paginile de Facebook ale Centrului de Urgențe Sociale Suceava și ROUA Info HUB.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *