Fălticenean de 24 de ani reținut după ce a furat o mașină și a pornit cu ea noaptea prin oraș, a provocat un accident și a fost prins de polițiști

La 17.06.2021, ora 10.20 Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată de către o femeie din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au furat un autoturism Opel cu o seară înainte.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că în noaptea de 16/17.06.2021, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa nepotului femeii, un tânăr  de 31 ani şi au furat cheile autoturismului Opel Astra, aparţinând apelantei, ulterior sustrăgând şi mașina, care  se afla parcată în curtea locuinţei nepotului său.

Din verificările efectuate s-a constatat că autorul furtului este Alexandru Matei, de 24 ani,  din municipiul Fălticeni, care la data de 17.06.2021, în jurul orei 02.30 pe când conducea autoturismul sus-menţionat, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. La faţa locului, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier au constatat că sus-numitul se afla sub influenţa alcoolului şi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „conducere fără permis”.

În cauză, urmează ca polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier să dispună extinderea urmăririi penale în dosarul penal deja întocmit şi cu privire la infracţiunea de „furt în scop de folosinţă”.

S-a stabilit că în momentul producerii accidentului Alexandru Matei avea o alcoolemie de 1,50 g/l alcool pur în sânge, iar autoturismul implicat în accident  a fost furat.

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de  Alexandru Matei, urmând ca acesta să fie cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ,, furt în scop de folosință, „conducerea unui vehicul fără permis” și „conducerea sub influența băuturilor alcoolice”.

Totodată s-a dispus reținerea sa pentru o perioadă de 24 ore începând cu data de 17.01.2021 ora 17.55,  acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.