Mopan Suceava
Administratie

Fără manifestări culturale de Zilele Sucevei. Vor fi sărbătorite cuplurile de aur, primarul Ion Lungu propune o zi de doliu în municipiu, la 40 de zile de la moartea ÎPS Pimen

Primarul municipiului Suceava a anunțat că anul acesta nu vor fi manifestări culturale cu prilejul Zilelor Sucevei. Vor fi sărbătoriți doar sucevenii care au împlinit 50 de ani de căsnicie iar, dacă Consiliul Local va aproba, pe 30 iunie va fi zi de doliu în municipiul Suceava, la 40 de zile de la încetarea din viață a IPS Pimen.

”Din păcate încă mai mor oameni de coronavirus, suntem în continuare în doliu din acest  punct de vedere. Vor fi niște zile ale orașului sobre, fără activități culturale, nici legislația în vigoare nu permite. Vom sărbători totuși cuplurile de aur, pe care nu le-am sărbătorit în acest an deloc, s-au adunat cele de pe trimestrul I și trimestrul II. Vom face sărbătorirea cuplurilor de aur în după amiaza zilei de 24 iunie la Zona de Agrement Tătărași, acolo unde avem spațiu de distanțare suficient în așa fel încât să îi putem sărbători pe seniorii orașului”, a declarat primarul Ion Lungu.

Pe de altă parte, el a spus că intenționează să se adreseze  Consiliului Local cu un proiect de hotărâre în ședința din data de 25 iunie, ”pentru ca pe 30 06.2020, când se împlinesc 40 de zile de la plecarea dintre noi a Preaînaltului Pimen, să declarăm o zi de doliu în orașul nostru. Vor fi coborâte steagurile în bernă la toate instituțiile publice.

Voi propune acest lucru având în vedere contribuția pe care a avut-o ÎPS Pimen,  eu fiind un creștin convins, practicant ortodox și cum am spus și altă dată, domnia sa a binecuvântat și a sfințit peste 100 de lăcașuri de cult din care peste 20 în orașul nostru. Mi se pare corect să închinăm această zi de doliu atunci când se vor împlini 40 de zile de la moartea Preasfinției sale” a transmis primarul municipiului Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *