Evenimente

Fără permis și băut, s-a răsturnat cu mașina în ograda unei bătrâne din Dorna Candrenilor, a luat plăcuțele de înmatriculare de pe mașină și a vrut să se facă nevăzut. A fost prins și băgat în arest

Luni seară, pe la ora 22.10, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 de către  o femeie de 79 ani, din comuna Dorna Candrenilor, despre faptul că peste drum de Casa de Cultură din localitate  a avut loc un accident de circulaţie, maşina fiind răsturnată chiar în grădina ei.

În curtea bătrânei a fost găsit un autoturism marca Volkswagen Golf III. Autovehiculul prezenta avarii, iar în habitaclu nu au fost identificate persoane.

S-au făcut verificări pe raza comunei Dorna Candrenilor, fiind identificat la distanţa de aproximativ 500 de metri  de locul producerii accidentului, un grup de trei tineri care se   deplasau pe DN 17, care au fost legitimaţi, fiind vorba despre  Ţăran Gheorghe, de 24 ani, I.G. şi Ț.Ș., toţi din comuna Poiana Stampei. 

Cu ocazia efectuării controlului corporal sumar asupra lui Ţăran Gheorghe, acesta avea asupra sa, sub jachetă, două plăcuţe de înmatriculare despre care a recunoscut că le-a demontat de pe autoturismul marca Volkswagen Golf III după producerea accidentului  rutier, el fiind șoferul mașinii, conducând automobilul fără a aveaq permis de conducere.

        

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei unde, cu consimțământul său, i s-au prelevat mostre biologice pentru determinarea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.

Faţă de Ţăran Gheorghe s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *