Fără permis și cu alcolemie de 1,22, un bărbat de 66 de ani din Mitocu Dragomirnei s-a izbit într-o mașină, după care a plecat de la locul accidentului

Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112”, ieri, 20 martie 2020, la ora 12:50, de către un bărbat din județul Botoșani, despre faptul că, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 208D, din comuna Mitocu Dragomirnei, a fost implicat într-o tamponare cu un moped înregistrat pe care se aflau două persoane și care, au plecat de la fața locului.

În urma măsurilor operative întreprinse, polițiștii au identificat mopedul implicat în tamponare ce prezenta avarii și pe conducătorul acestuia, un localnic de 66 de ani, care a recunoscut faptul că, a condus vehiculul pe drumurile publice.

Astfel, interogând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul mopedului a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul autoutilitarei a fost și el testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *