Fascinanta lume a păsărilor adusă în fața publicului de Muzeul Bucovinei prin proiectul de educație muzeală ”Ziua păsărilor”

Muzeul Bucovinei așteaptă pasionații de natură și tot ceea ce este legat de aceasta, în perioada 1-5 aprilie 2019, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava să participe la activitățile programul educaţional „Ziua păsărilor”.

Proiectul educațional este dedicat Zilei Internaționale a Păsărilor, cea mai veche sărbătoare din calendarul mediului, marcată în data de 1 aprilie încă din anul 1906, care are la bază Convenţia pentru apărarea păsărilor care promovează principii legate de importanţa lor în ecosistemul planetei. Convenţia internaţională pentru apărarea păsărilor, adoptată în 1 aprilie 1906, a fost unul din primele documente internaţionale privind protecţia mediului, iar Ziua Internaţională a Păsărilor este marcată anual la 1 aprilie, în cadrul programului UNESCO sub titulatura „Omul şi biosfera”.

Astfel, cu sprijinul și sub îndrumarea specialiștilor de la Muzeul de Științele Naturii se vor desfășura activități interactive, jocuri, vor fi urmărite video-documentare, și se vor aduce în atenție curiozități legate de fascinanta lume a păsărilor.

Publicul interesat se poate programa și poate obține informații suplimentare despre activitățile care se vor desfășura în cadrul proiectului educațional la Muzeul de Ştiinţele Naturii sau la telefon 0230213775.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *