Federația SANITAS solicită public demiterea prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan

Biroul Operativ al Federației  SANITAS din România a solicitat public, printr-o scrisoare deschisă publicată pe pagina proprie de internet, demiterea prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan.  Supărarea sindicaliștilor de la SANITAS pe prefectul Alexandru Moldovan vine pe fondul solicitării făcute publice de către acesta, adresată Poliției, de a verifica veridicitatea unor infromații venite direct la cabinetul Prefecturii, cum că se sustrag, de către unele cadre medicale materiale de dezinfecție din Spitalul Județean.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul solicitării formulate de federația SANITAS, adresate ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela:

Haos și abuzuri la Spitalul Județean Suceava

– Din cauza unui management incompetent și abuziv, peste 200 de persoane din personalul SJU Suceava este infectat cu covid-19 (personalul nu a fost dotat cu echipamente complete de protecție, triajul pacienților nu a fost corect organizat, personalul nu a fost instruit, conducerea unității a gestionat abuziv forța de muncă la apariția cazurilor de infectare);
– Recoltarea probelor pentru depistarea personalului infectat s-a făcut aleatoriu, incorect și cu mare întârziere (probele recoltate au fost greșit etichetate și prea târziu puse în lucru motiv pentru care sunt neconcludente/expirate);
– Izolarea personalului infectat și a pacienților nu s-a făcut corespunzător normelor în vigoare continuând astfel contaminarea în interiorul și exteriorul unității sanitare;
– S-a declarat închiderea spitalului dar acest lucru nu s-a întâmplat;
– Angajarea de personal nou, sănătos, întârzie nepermis de mult;
– Nu există personal de îngrijire și curățenie suficient pentru secțiile în care sunt internați deja cei infectați;
– Personalul infectat, dar cu forme ușoare de manifestare trebuie să lucreze în continuare.

Ce au făcut autoritățile în această situație?

Instituția Prefectului, cea care în această perioadă poartă mare parte din răspunderea pentru organizarea a tot ce ține de criza covid-19, a găsit vinovații: asistenții medicali!!!!
Am aflat cu toții cu stupoare că ieri, 29.03.2020, Prefectura a făcut plângere la Poliție împotriva asistenților medicali care au fost reclamați că fură dezinfectanți și materiale de protecție din spital!
Federația SANITAS din România își exprimă pe această cale totalul dezacord față de modul în care autoritățile din Suceava au ales să acționeze în această situație extrem de gravă și somează autoritățile statului să își ia în serios atribuțiile, să asigure în primul rând testarea personalului din unitățile sanitare, să asigure echipament suficient și complet de protecție și mai ales să facă eforturi pentru a asigura creșterea încrederii populației în sistemul sanitar public și în profesioniștii acestuia, nu să acuze și să denigreze personalul într-o perioadă în care acesta asigură linia întâi a frontului unui război pe care îl duce fără arme!
În consecință,Federația SANITAS din România, cea mai mare organizație sindicală din sănătate, solicită public domnului Ion Marcel Vela – ministrul afacerilor interne, demiterea de urgență a prefectului județului Suceava – dl Moldovan Gheorghe Alexandru, pentru defectuoasa gestionare a situației de criză.

Please follow and like us:

2 comentarii la „Federația SANITAS solicită public demiterea prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan

 • 30 martie 2020 la 8:49
  Permalink

  Sa nu se mai simtă jigniți cei de la Sanitas. As depune și eu plângere, cum pe 12 martie la s oala era un elev cu un recipient super de 500 ml de dezinfectant și se tot dădea pe mâini. Când l am văzut l am întrebat de unde îl are sa mi cumpăr și eu. Și-mi a spus ca numai la spital este mama fiind infirmiera sau asistenta nu știu exact. Asta ca am văzut dar câte au dus pe acasă și nu au dezinfectat deși materiale teoretic au fost.!!!! De aceea aveau ciuda și pe Rambu, se fura mai greu în ulti. A vreme!!!!! Așa că să stea Sanitas în banca lor dacă vor să nu iasă la iveala și altele mai grave, ciubucuri, șpăgi și atenții la cadrele medicale!!!! După ce aveau așa niște salarii!!!!!

  Răspunde
 • 30 martie 2020 la 9:17
  Permalink

  Dar de ce să fie demis Prefectul? ”Autoritățile” sunt mai multe, iar în cazul Spitalului și al funcționării acestuia, ele nu încep nicidecum cu Prefectul (abia numit). Ba chiar s-ar putea ca într-o ordine ierarhică, Sanitasul să stea pe un loc mai în față decât Prefectul! A avut Sanitasul grijă, răspundere, activitate, acțiuni în domeniul creării de către finanțator și management a tuturor condițiilor reglementate legal pentru apărarea sănătății sindicaliștilor și pentru condiții optime de exercitare profesiei? Poate că ve reveniți, domnilor Sanitasiști, și reflectați cu etajul superior, nu cu cel posterior! În baza a ce și cu ce drept să sari tu direct la gâtul Prefectului? Asta îmi arată în primul rând că Sanitasulș nu stă bine cu propria sănatate. E de anii 90, domnilor!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *