Femei agresate de partenerii de viață, în preajma ”lunii iubirii”: mai multe femei din județ s-au ales cu bătăi , în loc de flori și mărțișoare

Ziua de 28 martie, cea care precede prima ziua de Mărțișor și implicit ”luna iubirii”, cu se mai spune, a avut în județul Suceava, pe lângă aglomerația firească la standurile cu flori și mărțișoare, și o componentă mai puțin gentilă: Polițiștii suceveni au înregistrat cel puțin patru sesizări venite din partea unor femei care au fost agresate de către partenerii de viață:  

 

 Astfel, la 28.02.2021, Poliţia Municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin 112 de către o femeie de  37 ani din municipiul Rădăuţi, despre faptul că la data de 28.02.2020, în jurul orei 13.30, în timp ce se afla la locul de muncă, a fost ameninţată cu acte de violenţă de către soțul său, de 39 ani.

S-a stabilit că în ziua de 28.02.2021, în jurul orei 13.00, în timp ce femeia se afla la locul de muncă, la punctul de lucru al unei firme de pe strada  1 Mai, aici s-a prezentat în mod repetat soțul ei care, fiind sub influența băuturilor alcoolice  i-a adresat amenințări cu acte de violență, inducându-i susnumitei o reală stare de teamă.

Femeia s-a prezentat la sediul Poliției Rădăuți, unde a depus plângere prealabilă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințare”, solicitând totodată emiterea unui ordin de protecție provizoriu față de soțul ei.

Lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică – Compartimentul Siguranță Publică, în urma redactării formularului de evaluare a riscului din care e reieșit existența de risc iminent, au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de bărbatul de 39 de ani, începând cu data de 28.02.2021, orele 16,00, pe o perioadă de 5 zile.

S-a întocmit  dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,ameninţare”, ce va fi soluţionat procedural de lucrătorii din cadrul Biroului de Ordine Publică – Compartimentul de proximitate, cu autorul cercetat în stare de libertate.

 

La 28.02.2021, ora 19.30, lucrătorii Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie de 34 ani din Ipotești, despre faptul că cumnatul său,   un bărbat de 43 ani face scandal la domiciliu ei.

Persoana vătămată locuiește în satul Ipotești, împreună cu copiii minori iar sora sa era venită în vizită la aceasta.

În jurul orei 19.20, soțul acesteia din urmă, a venit la domiciliul cumnatei sale să-și caute soția. Pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri mai vechi cu soția sa, acesta a pătruns fără drept în curtea locuinței cumnatei, a spart cu pumnul geamul de la ușa de acces și a proferat injurii și cuvinte jignitoare la adresa soției și cumnatei sale, după care a plecat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de „distrugere” și “violare de domiciliu”, cauza urmând a fi soluţionată de lucrătorii Postului de Poliție Ipotești.

 

La 28.02.2021, orele 18.40, lucrătorii Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie de 33 ani despre faptul că a fost agresată de concubinul ei.

Femeia are o relație de concubinaj cu un bărbat din satul Găinești, comuna Slatina, de circa un an de zile și împreună cu acesta are un copil de o lună.

La 28.02.2021, orele 17.30, în timp ce se aflau la domiciliul din Găinești, în urma unor discuții contradictorii, bărbatul  de 33 ani a lovit-o pe concubina sa.  

S-a întocmit dosarul penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,violența în familie”, care urmează a fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Slatina.

 

La 28.02.2021, pe la ora 23.00, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie de 23 ani din comuna Valea Moldovei, care a transmis că o bate soțul.

Femeia care a spus polițiștilor  că în seara zilei de 28.02.2021, pe fondul consumului de alcool, soțul ei de 28 ani a lovit-o cu palmele peste față, cauzându-i suferințe fizice.

A fost identificat soțul agresiv, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.       Acestuia i s-a pus în vedere să respecte legea și să aibă un comportament corespunzător în familie și societate, luându-și angajamentul că va respecta recomandarea făcută.

 În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ,,violența în familie, cauza urmând a fi soluţionată procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Valea Moldovei.            

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *