Evenimente

Femei bătute de partenerii de viață, la Ipotești și Rădăuți. O concubină a cerut polițiștilor să fie lăsată lângă bărbatul violent, o soție a cerut ordin de protecție împotriva soțului

Sunt foarte multe cazuri, de când a devenit posibilă instituirea unui ordin de protecție pentru victimele violenței în familie, în care persoanele agresate alertează Poliția iar când agenții ajung la locul unde s-a petrecut drama, victimele dau un pas înapoi, nedorind să profite de această posibilitate.

Cu gândul poate că acel apel la 112 ar putea să-l cumințească pe partenerul agresor, poate pentru că sunt copii la mijloc, poate de frica atitudinii ulterioare a partenerului deja violent,  de riscul de a intra în gura satului ori pentru că, pur și simplu, victima nu are unde să evadeze din micul infern în care i s-a transformat viața.

Prezentăm două exemple de femei care au folosit ieri același număr unic 112 pentru a anunța Poliția că sunt bătute de partenerii de viață. Agenții au intervenit repede dar au trebuit să ia note diferite în cele două cazuri.

În ziua de 15.06.2019, ora 10.43, polițiștii SPR2 Ipoteşti au fost sesizaţi prin 112 de o femeie de 19 ani, din comuna Capu Câmpului, care locuiește fără forme legale în comuna Ipotești, despre faptul că a fost lovită de către concubinul său de 26 ani, în casa căruia trăiește.

În urma cercetărilor s-a stabilit că la 14.06.2019, în jurul orei 23:00, pe fondul consumului de alcool și a unor discuții în contradictoriu tânăra femeie și concubinul său, a izbucnit un conflict spontan. Bărbatul și-a lovit femeia cu care trăiește.

După ce a alertat polițtii care au venit la fața locului, ea a considerat că rănile suferite sunt superficiale și nu a dorit să accepte venirea un echipaj din cadrul SAJ Suceava pentru acordarea îngrijirilor medicale.

I s-a adus la cunoștință femeii bătute că se poate adresa SML Suceava în vederea eliberării unui certificat medico-legal care să ateste leziunile suferite. De asemenea, i s-a adus la cunoștință că se poate adresa Judecătoriei Suceava pentru eliberarea unui ordin de protecție.

Ea însă a solicitat în mod expres ca împotriva concubinului ei să nu fie eliberat un ordin de protecție provizoriu. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „violență în familie”.

 

Tot ieri, pe la ora 12.50, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 de către o femeie de 52 ani, din oraș, despre faptul că este bătută de soţul de 47 ani. În urma cercetărilor s-a stabilit că la 15.06.2019, în jurul orei 12.00, în timp ce femeia împreună cu soţul ei se aflau la domiciliu comun, între cei doi soţi s-au iscat discuţii în contradictoriu, cu privire la faptul că bărbatul consumă frecvent băuturi alcoolice.

Conflictul dintre cei doi soţi a degenerat, soțul a devenit agresiv şi a lovit-o cu palma în zona feţei pe soţia sa, care a sesizat evenimentul prin apel la 112.

Polițiștii ajunşi la faţa locului, au aplanat conflictul, după care au transportat-o pe femeie la Spitalul Rădăuţi pentru îngrijiri medicale. Aici ea a fost diagnosticată cu „TCC ușor” și nu a rămas internată

Ea declarat că se află într-o stare de temere și a solicitat eliberarea unui ordin de protecție provizoriu. Polițiștii de la Compartimentul Proximitate din cadrul Poliției Rădăuți au emis ordin de protecție provizoriu, începând cu 15.06.2019, ora 15.30 pe o perioadă de 5 zile.

Bărbatul a fost evacuat din imobilul de domiciliu. Conform declaraţiei acestuia, pe perioada ordinului de protecţie provizoriu va locui la domiciliul mamei sale din municipiul Rădăuţi. 

S-a întocmit și în acest caz dosar penal privind infracţiunea de „violență în familie”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *